Taşerona kadro başvurusu nasıl yapılır?

Taşerona kadro başvurusu nasıl yapılır?

Müjdesi 2017 yılının son günlerinde verilen Taşerona kadro için başvuru süreci başladı. Peki Taşeron işçilerin kadro başvurusu nasıl yapılır? 2018 Taşerona kadro başvuru işlemleri

Yüzbinlerce taşeronun merakla beklediği 'Taşerona kadro' artık geldi. Taşeron işçilerin kadroya geçişinin ilk ayağı olan Taşerona Kadro Başvurusu ise başlamış durumda. 2 Ocak 2018 itibari ile başlayan Taşerona Kadro Başvurusu 10 gün boyunca devam edecek. Taşeronlar, kadroya geçmek için 11 Ocak 2018 tarihine kadar ilgili birimlere başvurmak zorundalar.

Taşeronlara kadro için gelen yeni düzenleme ile 4 Aralık 2017'den önce taşeron olmuş kişiler kadroya alınacak. Bu tarihte doğum izni almış veya askere gitmiş olanlar da düzenlemeden faydalanabilecek. Başvuruların ardından kesin sonuçlar 24 Şubat- 2 Mart 2018 tarihleri arasında ilan edilecek.

Taşerona Kadro Başvurusu nasıl yapılacak?

2018 yılı itibari ile 2 Ocak'ta başlayan başvurular 11 Ocak'ta zorunlu olarak sona erecek. Bu tarihler arası başvuru yapmak isteyen Taşeronlar, çalıştıkları iş yerinin personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmesinin yapıldığı birimine ilgili formu eksiksiz doldurup, dilekçe de ekleyerek yapacak.

Ayrıca taşeronların bu tarihler arasında herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olması, çalıştırılmalarına ilişkin olarak idarelere karşı açtıkları davalardan ve/veya icra takiplerinden feragat edeceğine dair idareye yazılı beyanda bulunması, idarelerden herhangi bir hak ve alacak talebinde bulunmayacağını ve bu haklarından feragat ettiğine dair yazılı bir sulh sözleşmesi yapmayı kabul ettiğini idareye yazılı olarak beyan etmesi gerekecek.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.