Taşeron işçiye tazminat

Taşeron işçiye tazminat

Kamu kurumlarında çalışan 450 bin taşeron işçi ile 400 bin belediye çalışanının kadroya geçiş süreci tamamlanmak üzere. Bütçe görüşmelerinin bitiminde Meclis'e gelmesi beklenen ve 12 maddeden oluşacağı söylenen yasa tasarısı...

Taşeron işçilerin maaşlarında da herhangi bir eksilme söz konusu olmayacak. Aynen yaptıkları işe devam ederlerken hak ettikleri maaşları da almaya devam edecekler. Üstelik maaşlarını artık aracı şirketler değil, devlet ödeyecek ve bir sıkıntı olmadan paralarını zamanında alacaklar. Taşeron firmalarda çalışırken herhangi bir iş güvencesi olmayan işçiler her an işsiz kalma korkusu da yaşıyorlardı. Artık bu sıkıntı da ortadan kalkmış olacak. Kamunun garantisi ile iş güvenceleri de sağlanacak.

TAŞERONLARA EMEKLİLİK HAKKI

Kadroya geçecek işçiler kamuya geçişin ardından emeklilik sisteminde 4A kapsamında değerlendirilecek. Geçiş döneminde çalışanlar taşeron firmalardan devir alınacak. Bu firmalarla ilişikleri kesilirken, kamu işçisi olarak tescilleri yapılacak.

Taşeron işçilerin maaşları da merak konusu. Bundan sonra onların maaşları garanti olacak, tazminatları korunacak, yıllık izinleri kıdemleriyle hesaplanacak, işten çıkarılma korkuları olmayacak ve emeklilikleri de kıdemleriyle hesaplanacak.

TAŞERON İŞÇİLERE 4A İLE EMEKLİLİK

Taşeron işçiler 4A'dan emeklilik hesabını internetten yapabilir. SGK'nın internet sitesine giren taşeron işçiler gerekli bilgileri girerek emeklilik hesaplarını yapabilir.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.