Taşeron işçiye tam maaş ve izin müjdesi

Taşeron işçiye tam maaş ve izin müjdesi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, taşeron çalışanlara maaşların tam zamanında yatması ve yıllık izin müjdesi verdi.

Şimşek, "Taşeron sisteminde şu anda aksayan yönler olabilir. Bunların rehabilitasyonu üzerinde çalışıyoruz. Örneğin geçmiş dönemde özellikle kıdem tazminatında bir takım sıkıntılar yaşanmıştı. Şimdi o sistemi yeniden düzenleyeceğiz" dedi.
 
Şimşek, Hasankeyf'te düzenlenen 3.Uluslararası Bisiklet Turnuvası'na katıldı. Burada NTV'nin sorularına yanıtlayan Bakan Şimşek, taşeron sisteme ilişkin bir soru üzerine, şu yanıtı verdi: 'Bazı alanların özel sektöre açılıp kapanması farklı, işçilerimizin ya da emeğin sömürüsü ayrı bir konu. Taşeron sisteminde şu anda aksayan yönler olabilir. Bunların rehabilitasyonu üzerinde çalışıyoruz. Örneğin geçmiş dönemde özellikle kıdem tazminatında bir takım sıkıntılar yaşanmıştı. Şimdi o sistemi yeniden düzenleyeceğiz. Maaşların zamanında ve tam olarak ödenmesini garanti altına alacağız. Yıllık izinler gibi hususlarda kayıt dışılığın engellenmesi konusunda elimizden ne geliyorsa yapacağız.'

'Herkese kadro planı yok'

'Bütün taşeron işçiler kamuya kadrolu eleman olarak alınacak beklentisi varsa son derece yanlış bir beklentidir' diyen Bakan Şimşek, 'Böyle bir plan yoktur. Özel sektörde de daha çok istismarın engellenmesine yönelik bir düzenleme yapıyoruz. Ekonomik Koordinasyon Kurulu olarak yapılan çalışmayı değerlendirdik. Bu anlamda bir çalışma bu döneme yetişecekse bu benim alanım değil' açıklaması yaptı.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.