Tasarı veto ederse ilişkileri dondururuz

Tasarı veto ederse ilişkileri dondururuz

Filistin Devlet Başkanı Abbas, tasarısının veto edilmesi halinde İsrail ile tüm ilişkileri donduracaklarını bildirdi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail işgalinin sona erdirilmesi için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) sunulan karar tasarısının veto edilmesi halinde İsrail ile tüm ilişkilerini donduracaklarını belirtti.

Resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Cezayir'de Meclis Başkanı Abdulkadir bin Salih ve Dışişleri Bakanı Ramtan Lamamra ile ortak basın toplantısı düzenleyen Abbas, "Cezayir'den duyuruyoruz. Tasarının BMGK'den geçmemesi durumunda yansımaları olacak, siyasi ve hukuki bazı adımlar atacağız" dedi.

Başarısız olmaları durumunda İsrail hükümetiyle tüm ilişkilerini donduracaklarını ve sorumluluk almasını talep edeceklerini ifade eden Abbas, "halkının dönüş, İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluların serbest bırakılması" gibi haklarını geri almayı planladıklarını vurgulayarak, "İsrail'in hegemonik politikalarına teslim olmayacağız" diye konuştu.

Abbas, Filistin meselesinin Ortadoğu'da hem barış hem de savaşın anahtarı olduğunu, barış ve güvenlik için esas nitelik taşıdığını söyledi.

Ürdün, Arap ülkelerinin koordinasyonunda hazırlanan ve 2017 sonuna kadar Filistin topraklarındaki İsrail işgalinin sona erdirilmesini öngören "Filistin karar tasarısını" 18 Aralık'ta BM Güvenlik Konseyi'ne sunmuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.