Tartışmanın faydası Bediüzzaman'ın fikirleri gündeme taşındı

Tartışmanın faydası Bediüzzaman'ın fikirleri gündeme taşındı

Korucu, hükümet ve cemaat arasında yaşanan tartışmaların bir faydasının bu olduğunu söyledi

Risale Haber-Haber Merkezi

Korucu, hükümet ve cemaat arasında yaşanan tartışmaların bir faydasının Bediüzzaman'ın fikirlerinin gündeme taşınması olduğunu söyledi.

‘Kavgada yumruk sayılmaz' diye özetlenecek vahşi ve ilkesiz bir tavrın başını alıp gittiğini belirten Korucu, "28 Şubatçılar ve benzerleri siyasî bir dille ‘düşman' bildiklerinin üzerine yürüyordu. Şimdi buna ‘din' dili de eklendi. Karşınıza dikilen din polisleri, siyasî tavırlarını din olarak kutsamanızı ve biat etmenizi istiyor. Sizi bir sünnete muhalefet etmekle itham edenler, temel rükûnları ihlal etmekte beis görmüyor. Bazıları Ortaçağ'da aforoz edilenlerin kapısına çarpı atmak için boya kutusuyla dolaşanlar gibi. Ne münafıklığınız kalıyor, ne Siyonistliğiniz" dedi.

Bediüzzaman Hazretlerinin siyasette yaşanan taraftarlık hissiyatına dair sözlerini paylaşan Korucu, yazısını şöyle sürdürdü:

"Bu tartışmaların bir faydası olacaksa o da Bediüzzaman'ın fikirlerinin gündeme taşınması diyebiliriz. Bakın siyasetten uzak durma gerekçesini hangi cümlelerle anlatıyor: "Bir zaman, bu garazkârâne tarafgirlik neticesi olarak gördüm ki, mütedeyyin bir ehl-i ilim, fikr-i siyasîsine muhâlif bir âlim-i salihi, tekfir derecesinde tezyif etti. Ve kendi fikrinde olan bir münafığı, hürmetkârâne medhetti. İşte, siyasetin bu fena neticelerinden ürktüm, 'Euzubillahi mineşşeytâni vessiyaseti' dedim. Tarafgirlik eğer hak namına olsa, haklılara melce olabilir. Fakat şimdiki gibi garazkârâne, nefis hesabına olan tarafgirlik, haksızlara melcedir ki, onlara nokta-i istinad teşkil eder. Çünkü, garazkârâne tarafgirlik eden bir adama şeytan gelse, onun fikrine yardım edip taraftarlık gösterse, o adam o şeytana rahmet okuyacak. Eğer mukabil tarafa melek gibi bir adam gelse, ona hâşâ lânet okuyacak derecede bir haksızlık gösterecek.”

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
16 Yorum