Tarsus üzümü marka olacak

Tarsus üzümü marka olacak

Tarsus Ziraat Odası tarafından bu yıl 33.'sü gerçekleştirilen Üzüm ve Kültür Festivali, renkli görüntülere sahne oldu.

 Törene katılan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, "Yılda 400 bin ton üzüm üretilen Tarsus'u, bu alanda da ülkemizin önemli markalarından biri haline getirmek istiyoruz" dedi.
 
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bu yıl 33.'sü gerçekleşen Tarsus Üzüm ve Kültür Festivali'ne katıldı. Tarsus Ziraat Odası tarafından düzenlenen ve 27 Aralık Stadyumu'nda gerçekleşen festivale Kocamaz'ın yanı sıra, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Festivalde konuşan Başkan Kocamaz, Tarsus'un, ülkemizin en önemli üzüm yetiştiriciliği yapılan yerlerinden birisi olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediyesi olarak, Mersin genelinde düzenlenen bu tür etkinlikleri maddi olarak destekleme kararı aldıklarını söyledi. Amaçlarının, etkinliklerin hem organizasyon olarak hem de içerik olarak daha dolu, daha etkili hale gelmesine katkıda bulunmak olduğunu kaydeden Kocamaz, 'Ziraat Odamızın rakamlarına göre yılda 400 bin ton üzüm üretilen Tarsus'u, bu alanda da ülkemizin önemli markalarından biri haline getirmek istiyoruz. Üzüm ve Kültür Festivali'ni, bu bakımdan önemli bir etkinlik olarak görüyorum.' dedi.
 
MERSİN'İN GELECEĞİNE TARSUS KATKISI
 
Mersin'in geleceğiyle ilgili hazırlamış oldukları projelerde, Tarsus'un çok önemli ve kritik bir yeri olduğunu vurgulayan Kocamaz, Tarsus'un potansiyelini ve sorunlarını çok iyi bildiğini söyledi. Kocamaz, 'Büyüyen, gelişen, üreten ve her bakımdan cazibe merkezi haline gelen Tarsus'un, Mersin'e yapacağı katkıyı en üst seviyeye çıkarmamız gerekir. İnşallah, önümüzdeki dönemde, belediyesinden meslek odalarına, özel sektöründen sivil toplum kuruluşlarına kadar tüm Tarsus'la işbirliği, el birliği, güç birliği halinde çalışacağımızı da bilmenizi istiyorum.' diye konuştu.
 
'PLAN VE PROGRAMLARIMIZ HAZIR'
 
Mersin'in artık geleceğe ilişkin hedefleri ve bu hedefler için gerekli planlarının olduğunu belirten Başkan Kocamaz, "Mersin, sadece idari olarak değil, gerçek anlamda bir Büyükşehir olma yolunda kararlı adımlarla ilerlemeye başladı. Gelecek 5 yılımızı aydınlatan, yol haritası dediğimiz plan ve programlarımız hazır. Bunları adım adım uygulamaya başladık. Mersin'i, altyapısı, çevresi, insanıyla Türkiye'de ve dünyada örnek alınan, gıpta edilen bir şehir haline getirmek için yoğun bir gayretle çalışıyoruz. Seçim rekabeti seçimde kaldı. Şimdi hizmet zamanı' ifadesini kullandı.
 
Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.