Tarımda Miras Kanunu’ndaki değişikliğe destek

Tarımda Miras Kanunu’ndaki değişikliğe destek

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Behçet Homurlu, arazi bölünmesini önleyecek 'Tarımda Miras Kanunu' değişikliğini takdirle karşıladıklarını belirtti. Homurlu “Bu değişiklik aynı zamanda tarımda bir devrimdir.” dedi.

Daha önce işletmelerin bölünme yoluyla ekonomik boyutlardan çıkıp cüce ve verimsiz hale getirildiğini belirten Behçet Homurlu, yasa değişikliği ile bu durumun önlendiğini ifade etti.

Homurlu, artık vefatlar dolayısıyla işletmelerin küçülmeyeceğini ve rasyonel ekonomik boyutlarda kalacağını söyleyerek, “Keşke 50 yıl önce bu kanun çıkarılsaydı. Tarımda Miras Kanunu’ndaki değişiklik ile ekonomik anlamda büyük katkı sağlanacağı kesindir. Mirasçıların anlaşması için 4’ü kendi aralarında 3’ü de Sulh Mahkemeleri eliyle anlaşma zeminleri oluşturulmuş işletmenin muhafazası sağlanmış olmaktadır. Bu kanunun çıkarılmasında emeği olan başta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Mehdi Eker olmak üzere herkese teşekkür ederiz. Bu değişikliğin ayrıca tüm partilerin ortak kararıyla alınması da olayın başka sevindirici boyutudur.” ifadesini kullandı.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.