Tarıma 7 yılda 31 milyon liralık hibe

Tarıma 7 yılda 31 milyon liralık hibe

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kırsal Kalkınmanın Desteklenmesi Programı kapsamında Denizli'de 8'inci etap sözleşmeleri imzalandı.

Vali Abdülkadir Demir, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde yatırımcılarla gerçekleştirilen imza töreninde yaptığı konuşmada, program kapsamında, tarımsal sanayi içerikli ekonomik yatırımlara, makine ekipman alımına ve tarla içi bireysel sulama yatırımlarına yüzde 50 hibe desteği verdiğini hatırlattı.

Projenin uygulamaya konulduğu 2006 yılından bu güne kadar Denizli'de hayata geçirilen 69 ekonomik, 18 basınçlı sulama, 2 bin 243 makine ekipman alımı ve 19 tarla içi bireysel sulama yatırımlarına toplam 30 milyon 968 bin 150 lira hibe desteklemesi yapıldığını ifade eden Demir, şunları söyledi:

"2014'te uygulanacak 8'inci etap tarıma dayalı yatırımlar kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne 17 proje müracaatı yapılmış olup, bakanlık 15 projeyi uygun görmüştür. 2014 yılı hibe desteklemesi kapsamına alınan projeler için 4 milyon 765 bin 880 lira hibe desteği verilecektir. Bu yatırımlar, Merkezefendi, Serinhisar, Sarayköy, Çal, Honaz, Kale ve Çivril ilçelerinde 177 kişiye istihdam sağlayacaktır. Devletimizin yatırımcılara olan desteği önceki yıllarda olduğu gibi bundan sonra da artarak devam edecektir. Devletimiz tarım ve hayvancılığa inanılmaz bir destek veriyor. Artık iş üretmek için hiçbir mazeret kalmadı."
Vali Demir, daha sonra hibe desteği alacak 15 yatırımcı ile sözleşmeleri imzaladı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.