Tarım arazileri göle döndü

Tarım arazileri göle döndü

Çorum’un Osmancık ilçesinde etkili olan sağanak sonucu oluşan sel nedeniyle ekili araziler adeta göle döndü.

Geçiminin büyük bir bölümünü tarım ve hayvancılıktan sağlayan ilçeye bağlı Gecek ve Fındık köylerini geçtiğimiz yıl kuraklık, bu yıl da dolu ve sel afeti vurdu. Son bir haftadır belirli aralıklarla şiddetini artıran sağanak yağışlar nedeniyle ekili ürünler sular altında kalırken, dolu yağışı ile birlikte de tamamen zarar gördü. Selden tarım arazileri zarar gören köylüler, devletten kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Gecek köyündeki sebze bahçesinin sel suları altında kalarak göle döndüğünü dile getiren İsmail Akça, “Akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur, doluya dönüştü. Bahçemde ne kadar ekili sebze varsa önce dolu, sonra da sel vurdu. Sel nedeniyle ekili arazilerimizin tamamen sular altında kaldı” dedi.

Zararlarının çok büyük olduğunu anlatan Asım Akça ise, “Dolu yağışı akşam saatlerinde başladı. Tarlamdaki ekili domatesi dolu vurdu. Mahsullerimizin büyük bir bölümünü sel vurdu. Zararımız çok. Söyleyecek söz bulamıyorum. Hasadı yapılabilecek mahsulümüz kalmadı, durumumuz perişan. Devletimizden, büyüklerimizden bizlere desteklerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Evini sel basan Hasan Kavaklı da, sel nedeniyle evinin bazı duvarlarının çöktüğünü ifade ederek, bir daha bu tür afetler yaşanmaması için temennide bulundu.

Yaşanan dolu ve sel afeti sonrası hasar tespiti için köye giden Osmancık İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri zarar gören tarım arazilerin tespitini yaparak, dolu ve sel afetinin verdiği zarar bilançosunu çıkarma çalışmalarına başladıkları öğrenildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.