Tarikati eleştirdim Bediüzzaman beni çok azarladı

Tarikati eleştirdim Bediüzzaman beni çok azarladı

Üstad’ı ziyarete gittiğim bir zaman, “Senin başka işin yok mu?" diye çıkıştı ve şunları söyledi...

Risale Haber-Haber Merkezi

Isparta Yalvaçlı Ali Osman Karahan anlatıyor:

1930 Yalvaç doğumluyum. Doğuştan kalça çıkığım olduğu için bana “Topal Hafız” da derler. Şualar kitabında bir vesileyle hasbelkader Üstad Bediüzzaman Hazretleri adımızı zikretmiş. Hafızım, imamlıktan emekli oldum.  Bediüzzaman Hazretlerini tam üç defa Yalvaç’a davet ettim ve Hz. Üstad üçüne de icabet etti. 

Kayınpederim, aynı zamanda teyzemin beyidir. O, Kadirî Tarikatı’nın Yalvaç halife vekiliydi. Risale-i Nur’u yeni tanımıştım. Ben Risale-i Nur eserlerinden etkilendikçe, onların zikirlerinin mahiyetini bilmeden o sallanmalarını, yıkılmalarını, başlarını sağa sola sallamalarının mahiyetini kavrayamadım.

Aslında ben de Nakşî idim fakat Kadirilerin toplantılarını da bilirdim. Askerden gelince babalığıma dedim ki “Gel kısa yoldan iman hakikatlerini kavramak için önce bu kitapları okuyalım, bu hareketlerle siz zaman kaybediyorsunuz, evet güzel şeyler bunlar ama…” diyecek oldum. “Yok, biz bunlara alışmışız, ama sizi de tasvip ediyor, iftihar ediyoruz” dedi. 

Üstad’ı ziyarete gittiğim bir zaman, “Senin başka işin yok mu? Ehl-i Tarikat o tevhidlerle bomba yağdırır gibi küfrün kalelerine top atıyorlar, onlar da öyle hizmet ediyorlar…” diye beni azarladı. 

Sonra “Git onlardan özür dile” dedi. Hâlbuki bu meseleden hiç haberi yoktu Üstad’ın. Bu vesileyle bir meseleyi de anlamış oldum…

(Ömer Özcan Ağabeyler Anlatıyor-5)

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum