Tarihi Osmanlı Köyü'nde UNESCO Heyecanı

Tarihi Osmanlı Köyü'nde UNESCO Heyecanı

Bursa’nın köklü yerleşim 700 yıllık Cumalıkızık Köyü’nde UNESCO heyecanı yaşanıyor.

Tarihi köy, 3 yıllık aday adaylığı sürecinin ardından Dünya Miras Listesi’ne girmeye çok yakın.
25 Haziran’da İsviçre’in Doha kentinde açıklanacak olan sonuçlar, Cumalıkızık Köyü halkı tarafından merakla bekleniyor. Bu yılki dolu yağışıyla mahsülde önemli bir yara alan Cumalıkızık Köyü halkı tüm umudunu UNESCO’nun sonuçların bağladı.
Geçtiğimiz yıl UNESCO yetkililerinin denetiminden aldığı geçer notla adaylık hakkını kazanan Cumalıkızık Köyü'nün, süregelen restorasyon çalışmalarıyla dünya turizm vitrinine çıkmaya hazır olduğunu dile getiren Cumalıkızık Köyü Muhtarı Ahmet Kuş, “Yaklaşık 3 senedir hazırlanıyoruz. İlk etapta aday adayıydık. Şu anda resmi adayız. Müspet çalışmalar oldu.

Haziran ayının sonlarına doğru müjdeli haberi bekliyoruz. Unesco’ya Cumalıkızık ailesi olarak hazırız. "3000 Yılında Yaşayan Osmanlı Köyü Cumalıkızık" projesi kapsamında köyümüzde 300'e yakın bina restorasyonu devam ediyor. UNESCO ile birlikte ülkemizi, ilimizi köyümüzü çok daha fazla duyurma şansını elde edeceğiz. Çalışmalarımız hızlanacak.

Evlerimizin restorasyonları, ev pansiyonculuğu gibi çalışmalarımız sürüyor. İnşallah UNESCO bu hedefler için tetikleyici olur. UNESCO ile birlikte profesyonelce bir gelişim sağlayacağız " diye konuştu.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.