Tarihi mekanlara turist ilgisi

Tarihi mekanlara turist ilgisi

Kış turizmi için farklı ülkelerden Erzurum'a gelen turistler, Bizans, Urartu, Saltuklu, Selçuklu ve İlhanlı dönemlerinde yaptırılan eserlere yoğun ilgi gösteriyor.

Rusya, İran, Ukrayna, Polonya başta olmak üzere farklı ülkelerden gelen turistler, Palandöken ve Konaklı'da kayak ve snowboardın yanı sıra tarihi mekanları da ziyaret ediyor.

Polonyalı 24 kişilik turist kafilesi, rehberler eşliğinde kentte Bizans döneminde yaptırılan Erzurum Kalesi'ni gezdi. Kale içerisinde bulunan Saat Kulesi ve Kale Mescidi de ziyaret eden grup, kitabeleri okudu.

Tarihi dokuyu yakından inceleyen turist kafilesi, Türkiye'nin önemli eserleri arasında yer alan ve onarım çalışmaları devam Çifte Minareli Medrese'nin fotoğraflarını çekti.

Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış turizmine yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, kentte özellikle son yıllarda kültür turizminin de ön plana çıktığını söyledi.

Kış turizmi için Erzurum'a gelen misafirlerin kentin tarihi ve turistik mekanlarını da ziyaret ettiğini anlatan Öztürk, "Aralık ayında 15 bin 49 yerli, 2 bin 121 yabancı turist geldi. Palandöken ve Konaklı dünyada önemli kayak merkezleri arasında yer alıyor. Kayak yapan misafirlerimiz, çeşitli alternatiflerden de faydalanabiliyor" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.