Tarihi camiye depremden sonra eklenen minare söküldü

Tarihi camiye depremden sonra eklenen minare söküldü

Sakarya’da onarıma alınan tarihi Ağa Camii’nin depremden sonra yapılan minaresi vinç yardımıyla söküldü. Sökülen minare Dorukkent Mahallesi'ndeki prefabrike camiye takılacak.

Duran Savaş'ın haberi:

Sakarya’nın tarihi simgelerinden olan ve tam olarak ne zaman yapıldığı bilinmeyen Ağa Camii’nin onarımına başlandı. Onarım kapsamında tarihi camiye sonradan eklenen ve tarihi yapısını bozan minaresi vinç yardımıyla yerinden söküldü. Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından onarılan caminin neredeyse sadece iskeleti kaldı. Cami onarım bitene kadar ibadete kapatıldı. Caminin duvarları, çatısı ve içi aslına göre yenilenecek. Sadeliği ile dikkat çeken ve kubbesi bulunmayan ve üzeri çatı ile kapatılan tarihi camiyi yaptıranın kimliği ve yapılış tarihi ile ilgili kesin bir bilgi yok. Ancak cami alanının önceden mezarlık olduğu, mezarlığın iptal edilerek yerine bu caminin 200 yıl önce yapıldığı tahmin ediliyor.

Tarihi camiden sökülen minare bir TIR’a yüklenerek monte edilmek üzere Dorukkent Mahallesi’nde bulunan prefabrike camiye getirildi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.