Tarihçi Uğurluel, Çanakkale Zaferi'ni anlattı

Tarihçi Uğurluel, Çanakkale Zaferi'ni anlattı

Çanakkale Savaşı’nın 100. yılı nedeniyle Anadolu Jet tarafından düzenlenen 'Anadolu Jet’le Çanakkale Sohbetleri' konferanslar serisi Sivas’ta yapıldı.

Tarihçi-Yazar Talha Uğurluel, tarihi zaferin bilinmeyen yönlerini anlattı. 

Çanakkale Zaferi 100. Yılında Sivas’ta anıldı. Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde belediyenin katkılarıyla düzenlenen programda Tarihçi Yazar Talha Uğurluel, Çanakkale Savaşı’nı kazanan kadro ile Kurtuluş Savaşı’nı kazanan kadronun aynı olduğunu söyledi. Yoğun ilgi sebebiyle vatandaşlar salona sığmazken Talha Uğurluel kamuoyuna fazla yansımamış fotoğraflar eşliğinde Çanakkale Savaşları'nın ayrıntılarını kronolojik olarak katılımcılarla paylaştı. Yüzlerce kiloluk topu sırtıyla taşıyarak düşman gemilerini batıran Seyit Onbaşının kahramanlığını da anlatan Tarihçi Uğurluel, İngilizlerin planlarından da bahsetti.

Çanakkale Savaşı’nın 1 yıl süren destansı hikayesini sahneye taşıyan Tarihçi Uğurluel, savaşın, şehitlerin, gazilerin ve geride kalanların ilginç öykülerini paylaşarak, Çanakkale’nin bilinmeyen yönlerine ışık tuttu. Talha Uğurluel program sonunda salonu dolduran katılımcılardan büyük alkış alırken; Kendisine THY Sivas Satış Müdürü Ali Ensar Kılıçoğlu tarafından çiçek ve uçak maketi hediye edildi. 

Vali Âlim Barut ise Çanakkale gezilerindeki izlenimlerini anlatarak, “Biz Çanakkale’yi anlayamamış bir nesildik. Biz Çanakkale ile ilgi hiçbir şey yapamamışız.Ama onun için sadece bir anıt dikmişiz. Bir de merhum Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Şehitleri şiirini yazabilmiş, ta ki 2 binli yıllara kadar. Şimdi göğsümüzü gere gere 57. Alayı da, şehitlikleri de görebiliyoruz.” şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından Çanakkale Savaşı fotoğraflarından oluşan sergi gezilirken ünlü Tarihçi-Yazar Uğurluel, hayranları için kitaplarını imzaladı. Sivaslılar kitap imzalatmak için uzun kuyruklar oluşturdu. Programa Vali Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Savcısı Murat İrcal ile kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.