Tarçın, şeker hastalığına iyi geliyor

Tarçın, şeker hastalığına iyi geliyor

Türk yemek kültüründe yaygın olarak kullanılan baharatlar yemeklere lezzet vermenin yanı sıra daha sağlıklı olmasını da sağlıyor.

Diyetisyen Esra Kula, “Baharatlar, şeker hastalığından hazımsızlığa kadar birçok derde şifa oluyor. Ancak bir şartla; baharatların kıvamına ve miktarına dikkat edilmeli. Her şeyin fazlası zarar!” diyor. Baharat kullanımının özellikle vücut direncinin azaldığı ve soğuk havaların etkili olduğu kış aylarında daha çok arttığını belirten Kula, “Acı kırmızıbiber, içerisindeki kapsaisin adını verdiğimiz bir madde sayesinde kuvvetli bir ağrı kesicidir. Aynı şekilde metabolizmayı hızlandırıcı etkisi vardır. Kırmızıbiber, aynı zamanda C vitamini açısından da iyi bir kaynaktır. Limonun iki katı kadar bir C vitamini içerir.” diye konuşuyor.

Diyetisyen Kula, tarçının kan şekerini düzenlediğini, özellikle şekeri bırakmaya çalışanların rahatlıkla tarçın kullanabileceğini kaydediyor. Kula, “Karabiber, hazımsızlık için, şişkinlik için, mide problemleri olanlar için faydalıdır. Bir diğer faydası da boğaz ağrılarında enfeksiyon gibi durumlarda bir kaşık bal veya pekmezle karıştırarak tükettiğinizde boğaz ağrısı, farenjit gibi sorunları ve ağrıları hafifletebilir.” ifadelerini kullanıyor.

Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.