Taravine: ABD'nin yerine daha insaflı uluslararası ortaklar aranmalı

Taravine: ABD'nin yerine daha insaflı uluslararası ortaklar aranmalı

Ürdün Meclis Başkanı Taravine, "ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı tehlikelidir. Bu karar hakkı sahiplerinden alıp acımasız işgalciye verme yönüyle tektir." dedi.

rdün Meclis Başkanı Atıf et-Taravine, barışa sponsorluk yapması için ABD'nin yerine daha insaflı uluslararası ortakların aranması çağrısında bulundu.

Arap Parlamento Birliği'nin, Fas'ın başkenti Rabat'ta Kudüs ile ilgili düzenlediği Olağanüstü Arap Parlamento Konseyleri Başkanları Zirvesi'nin açılışında konuşan Taravine, "ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı tehlikelidir. Bu karar hakkı sahiplerinden alıp acımasız işgalciye verme yönüyle tektir." dedi.

Kararın, ABD'nin barış sponsorluğu rolünün bittiğinin ilanı olduğunu vurgulayan Taravine, barış için Filistinlilere ve Arap davalarına daha fazla insaflı olan uluslararası ortaklar aranması çağrısında bulundu.

Parlamento konseyleri ile şura konseylerini temsil eden Arap Parlamento Birliği, 1974 yılında kuruldu. Birlik, Arap parlamento konseyleri ve Arap parlamenterler arasında diyalog ve istişareler ile ortak çalışmayı güçlendirme ve Arap parlamento çabalarını farklı alanlarda ve uluslararası düzeyde koordine etmeyi hedefliyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.