Taptığımız ineği yiyemezsin deyip katlettiler

Taptığımız ineği yiyemezsin deyip katlettiler

Hindistanlı Müslüman bir adam, Hindu bir grup tarafından inek eti yediği için öldürüldü. Olaya ilişkin 8 kişi tutuklanırken, öldürülen adamın çiftçi olduğu ve oğlunun da Hindular tarafından ağır yaralandığı belirtildi.

İneğin kutsal sayıldığı Hinduizm inancına mensup 30 kişi, Muhammed Akhlak isimli Müslüman adamı inek eti yediği için katletti. 

Hindistan'ın kuzeyindeki Uttar Pradeş eyaletinde, çiftçilik yapan Muhammed Akhlak'ın katledilmesiyle ilgili 8 kişi tutuklandı.

Eyalet Yargıcı Nagendra Pratap Singh, önceki gece Dadir kentinde Hindu yerel halkın Muhammed Akhlak adlı kişinin evinde sığır eti bulundurduğuna ve kurban keseceğine dair söylentiler üzerine Akhlak'ın evine saldırdığını, saldırıda Muhammed Akhlak'ın hayatını kaybettiğini, 22 yaşındaki oğlunun ağır yaralı şekilde hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

Bölge polisi, olayla ilgili 8 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Gözaltıları protesto eden köylüler, polisle çatışarak bölgedeki birkaç araca zarar verdi.

Hinduların çoğunlukta olduğu köydeki iki Müslüman aileden biri olan Akhlak'ın ailesi, dolaplarında sığır eti değil, koyun eti bulundurduklarını söyledi.

Sığırların Hindularca kutsal kabul etmesi nedeniyle Hindistan'da Uttar Pradeş dahil 11 eyalette sığır kesilmesi yasaklanmıştı.

yenişafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.