TAPDK satış belgesi bedellerini belirledi

TAPDK satış belgesi bedellerini belirledi

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu (TAPDK), 2016 yılında geçerli olacak satış belgesi bedelleri ile nargilelik tütün mamulü sunum uygunluk belgesi bedelini belirledi.

TAPDK'nın Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkilerin Satışına ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 14'üncü ve 15'inci maddelerinin uygulanmasıyla ilgili kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

 Buna göre, tütün mamulü, alkollü içki ve etil alkol/metanol toptan satış belgeleri bedeli 3 bin 850 lira, söz konusu ürünlerin perakende satış belgeleri, il merkezlerinde ve büyükşehir belediyesine dahil ilçelerde 255 lira, ilçe merkezlerinde 175 lira, belde, köy gibi diğer mahallerde 60 lira oldu.
 
Açık içki satış belgeleri bedelleri de il merkezlerinde ve büyükşehir belediyesine dahil ilçelerde bin 45 lira, ilçe merkezlerinde ve diğer mahallerde 405 lira olarak tespit edildi.
 
Nargilelik tütün mamulü sunum uygunluk belgesi için de il merkezlerinde ve büyükşehir belediyesine dahil ilçelerde 2 bin 550 lira, ilçe merkezlerinde ve diğer mahallerde 2 bin 320 lira ödenecek.
 
Satıcıların, bu bedelleri en geç 31 Mart 2016 tarihine kadar kurum sicil numaralarını beyan etmek suretiyle TAPDK'nın hesabına yatırarak belge sürelerinin uzatılması talebinde bulunmaları gerekiyor.
 
Belirtilen süre içinde satış belgesi süre uzatım işlem bedellerini yatırmayan satıcıların belgeleri 2016 Nisan ayı sonunda geçerliliğini yitirecek.
 
AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.