Tanzanyalı yetimlere yardım eli

Tanzanyalı yetimlere yardım eli

TİKA ve Türkiye'nin Darüsselam Büyükelçiliği işbirliğinde Tanzanya’da yaklaşık 200 yetime hizmet verecek "Chakuwama" ve "Mwani" yetimhanelerinin tadilat ve tefrişatı gerçekleştirildi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Türkiye'nin Darüsselam Büyükelçiliği işbirliğinde Tanzanya’da yaklaşık 200 yetime hizmet verecek "Chakuwama" ve "Mwani" yetimhanelerinin tadilat ve tefrişatı gerçekleştirildi.

TİKA'nın açıklamasında, TİKA ve Türkiye'nin Darüsselam Büyükelçiliği işbirliğinde Tanzanya’da yaklaşık 200 yetime hizmet verecek Chakuwama ve Mwani (Airport) yetimhanelerinin tadilat ve tefrişatının gerçekleştirildiği belirtilerek "Afrika’nın birçok ülkesinde başta yoksulluk olmak üzere, AIDS ve sıtma gibi hastalıklardan dolayı kimsesiz veya yetim kalmış binlerce çocuğun, fiziki açıdan yetersiz, çok kalabalık ve kötü sağlık koşulları altında, devletin hiçbir desteğinin bulunmadığı yetimhanelerde yaşamlarını sürdürüyor" ifadesine yer verildi.

Mwani (Airport) adlı yetimhanenin açılışının Tanzanya’ya resmi ziyaret gerçekleştiren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tarafından yapıldığı kaydedildi.

Tanzanya’da ciddi bir sosyal sorun olan yetimlerin durumlarının iyileştirilmesine katkı sağlanması hedeflenen proje açılışına, Türkiye'nin Darüsselam Büyükelçiliği, TİKA ve Tanzanyalı yetkililerin de katıldığı ifade edildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.