Tanzanya’daki yetimlere TİKA’dan yardım eli

Tanzanya’daki yetimlere TİKA’dan yardım eli

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Tanzanya’da Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yaptırılan yetimhaneyi açtı.

Davutoğlu, çalışma ziyareti kapsamında bulunduğu Tanzanya’nın Darüsselam kentinde, TİKA’nın yaptırdığı, Mwana Yetimhanesi’nin açılış töreninde, çocuklarca yerel danslarla karşılandı. Tanzanyalı yetimlerin, Türkçe “Sev kardeşim” şarkısını hep bir ağızdan seslendirdiği açılış töreninde, Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, bir süre sohbet ettiği küçük çocukları kucaklarına alarak sevdi. Ülkenin “fiili başkenti” konumundaki Darüsselam’da, TİKA tarafından yaptırılan yetimhane, 150’den fazla Tanzanyalı öksüz ve yetim çocuğa hizmet veriyor. Yetimhaneye, TİKA’nın yanı sıra Türkiye’nin Darüsselam Büyükelçisi Ali Davutoğlu’nun eşi Yeşim Davutoğlu ile Türk hayırsever Hasan Gültekin’in de yardımda bulunduğu belirtildi.

ZANZİBAR ADASI’NA ZİYARET

Davutoğlu, çalışma ziyareti kapsamında bulunduğu Tanzanya’ya bağlı özerk bölge olan Zanzibar Adası’nı ziyaret etti. Burada törenle karşılanan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Ali Muhammed Şeyin’le bir araya geldi. Görüşmede, “Türkiye’nin Afrika açılımı” kapsamında, Türkiye-Tanzanya ve Türkiye-Zanzibar ilişkileri ele alındı. Davutoğlu, daha sonra Zanzibar Cumhurbaşkanı yardımcıları Seyf Ali İddi ve Seyif Şerif Hammad’la ayrı ayrı görüştü. Ardından Zanzibar Devlet Üniversitesi’ne geçen Davutoğlu, sınıfları gezdikten sonra Üniversitenin Rektörü Prof. İdris Rai bir araya geldi. Türkiye’de bir süre eğitim gördüğünü belirten Rektör Rai, Davutoğlu’nu, Türkçe konuşarak, karşıladı ve üniversite hakkında bilgi verdi.

Dışişileri Bakanı Davutoğlu da Türkiye’nin üniversiteye eğitim desteği sunacağını, kampüste Türkçe eğitim verecek Doğu Afrika Yunus Emre Türk Kültür Merkezi açılabileceğini ifade etti. Osmanlı Devleti ile bugün Tanzanya’ya bağlı olan Zanzibar Adası’ndaki ilk resmi ilişki Sultan II. Abdülhamid döneminde 1878 yılında başlamış ve Osmanlı yıkılana kadar devam etmişti.

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.