Tanzanya'da Dang Humması salgını

Tanzanya'da Dang Humması salgını

Tanzanyalı doktorlar, ülkenin sahil kenti Dar es Selam'da yaygınlaşmaya başlayan Dang Hummasına karşı ülkenin alarma geçmesi çağrısında bulundu

Tanzanya Doktorlar Birliği (MAT) ülkenin büyük bir salgın tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu açıkladı. Tanzanya'nın sahil kenti Dar es Selam'da yayıldığı gözlenen Dang Humması'nın tüm ülkeyi tehdit ettiğini açıklayan MAT hükümetin konuyu yeterince ciddiye almadığını savundu.
MAT başkanı Dr. Primus Seyda, telefonla yaptığı açıklamada, Dar es Selam halkının büyük bir tehlike altında olduğunu söyledi.

Dr. Seyda açıklamasında; "Hızla yayılan tehlikeli bir virüsle karşı karşıyayız, ancak hükümet bunu engellemek içni herhangi bir adım atmıyor." ifadelerine yer verdi.
Dang Humması Tanzanya'da uzun zamandan sonra ilk defa 2013 yılında görülmüş ve birçok kişiye bulaşmıştı. 2013'deki salgında ölenler oldu. Şimdi tekrar görülen virüsün hızlı bir şekilde yayılabileceği belirtiliyor.

Solunum yolu ve kan ile bulaşan virüsün en büyük taşıyıcısı ise sivrisinekler. Doktorlar, Tanzanya halkını vücudu açıkta bırakmayan elbiseler giymeye çağırdı. Isırıldıkları takdir ise en yakın sağlık kuruluşuna giderek, test yaptırmaları gerektiği belirtildi.
Dr. Seyda, sıtma hastalarının da Dang Humması'na karşı ekstra testler yaptırması gerektiğini söyledi.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.