Tankların çıkarıldığı üsler kapanacak

Tankların çıkarıldığı üsler kapanacak

Başbakan Yıldırım: Ankara’da ve İstanbul’da tankların çıkarıldığı, helikopterlerin kaldırıldığı bütün kışlaları kapatıyoruz. Milletin üzerine tank yürütenler, bundan sonra artık orada tankları bulamayacak.

Başbakan Binali Yıldırım, FETÖ’cülerin darbe girişimi sırasında 9 vatandaşın şehit olduğu Ankara’nın Kazan ilçesinde, belediye binası önünde vatandaşlara hitap etti. Darbe girişiminin üzerinden 15 gün geçtiğini anımsatan Yıldırım, “Kahraman Kazanlılar, bu darbeyi önlemenin en önemli kazananıdır. Sizler bizim generallerimizsiniz, darbeci generaller hapisteler” ifadelerini kullandı.

AKINCI ÜSSÜ

Kazan halkının darbeye karşı topyekün direndiğini dile getiren Yıldırım, “Hainlerin yuvalandığı o Akıncı Üssü kapatılacaktır. Orası, şehitlerimizin anısının yaşatılacağı bir yer haline getirilecektir” dedi. Vatandaşların “İdam isteriz” sloganı üzerine Yıldırım, şunları kaydetti: “Mesaj alındı...Bu milletin canından, kanından, dişinden tırnağından artırarak verdiği paralarla alınan o tanklar, o uçaklar, o helikopterlerden bombaları, mermileri acımasızca sizin üzerinize atanların hesabını soracağız, burunlarından fitil fitil getireceğiz. Bu darbenin sorumlusu Amerika’daki o terörist başını illa da getireceğiz, Türkiye’ye getireceğiz. Aleme ibret için hesabını soracağız. Contacılar contayı yaktılar, contacılar nalları diktiler ama millet dimdik ayakta.”

Yıldırım, 15 Temmuz’da Türk milletinin kahramanlığının ne kadar farklı olduğunun dünyaya gösterildiğini vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu: “O gece Türk milleti demokrasisini hedef alan hainlere hak ettiği dersi vermiştir. Ülkeyi bölmeye, bu millete ayar vermeye çalışanlar, ölümden ölüm beğensinler. Ankara’da ve İstanbul’da tankların çıkarıldığı, helikopterlerin kaldırıldığı bütün kışlaları kapatıyoruz. Milletin üzerine tank yürütenler, bundan sonra artık orada tankları bulamayacaklar. Orada Ankara’nın insanlarının piknik yaptığı, vakit geçirdiği güzel mekanlar olacak. Ne işi var tankların Ankara’nın, İstanbul’un içinde? Düşman Ankara’da, İstanbul’da değil. Düşmanın olduğu yer bellidir. Onun için her şey yeniden elden geçirilecek. Her şey daha güzel olacak.”        

KAHRAMAN KAZAN

15 Temmuz’un “Türkiye’nin ikinci büyük kurtuluş mücadelesinin adı” olduğunu vurgulayan Yıldırım, “15 Temmuz’u her yıl ‘Demokrasi Şehitleri Günü’ olarak anacağız, kutlayacağız. O gün sokağa çıktınız, 15 gün oldu sokaktasınız, meydanlardasınız. ülke ve millet olarak daha da güçlü olacağız. Birbirimizin hukukunu daha fazla koruyacağız. Bu ülkenin hiçbir çocuğunu ihanet odaklarının elinde bırakmayacağız. PKK terör örgütüne de gereken dersi vereceğiz. Türkiye’nin düşmanlarına karşı 79 milyon tek yürek, tek bilek biriz, beraberiz. Kazan’ın ismi ‘Kahraman Kazan’ olmalıdır” ifadesini kullandı.  

 

Star

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.