Tamir etmek yerine yenisini tercih ediyoruz

Tamir etmek yerine yenisini tercih ediyoruz

Bilecik’te 26 yıllık ayakkabı tamircisi Ahmet Sert, özellikle Çin malı ayakkabıların sağlık problemlerinin yanı sıra sağlam da olmadığını, zor tamir edildiğini belirterek, "Artık insanımız ayakkabını tamir etmek yerine yeni ucuz ayakkabı alıyor" dedi

Ayakkabı tamircisi Ahmet Sert, İHA muhabirine ayakkabı piyasasındaki yoğun Çin mallarının vatandaşı sağlık ve maddi açıdan olumsuz etkilediğini anlattı. Bu tip ayakkabıların ayağa zarar verdiğini, sağlam bir ayakkabı olmadığını ve alanların ise kısa bir süre sonra hemen tamire getirdiğini belirten Sert, “Bir de internetten sipariş edilen ayakkabılar var. Bence kimse böyle bir şey yapmasın. Mağazaya gidip ayağına deneyerek alsın ayakkabısını. Çin ayakkabısını 20 TL ye alıyor bir de 5-10 TL tamir parası veriyorlar. Yine masraf yapmış olunuyor, hem de sağlığına zarar vermiş oluyor" dedi.

TAMİR YERİNE UCUZ YENİ AYAKKABI TERCİHİ
Ayakkabı tamirlerine talebin her geçen gün azaldığını anlatan Sert, bu işi yapan esnaf sayısının da artık birkaç tane kaldığını söyledi. Artık çok ucuz ayakkabı alınabildiğini Ahmet sert, "Böylece tamir işi azaldı. Bu civarda çalışan 3 kişi kaldık. Önceden müşteri çok oluyordu ve 8 tane tamirci idik. Bilecik’ in nüfusu da o zamanlar 23 bin idi. Şimdi 55 bin oldu ve tamirciler çoğalacağına azaldı. Vatandaş şuanda tamire vermek yerine yenisini alıp giyiyor. Eskiden herkes sık sık böyle yeni ayakkabı alamazdı. Bu durum hem şahsi, hem de ülke ekonomisi açısından zararlı. Her şeyde olduğu gibi ayakkabı tüketiminde de ne yazık ki israf var, tutumlu olmuyor insanımız” dedi. 

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.