Tam 49 yıl geçti

“Vefatım hayatımdan fazla hizmet edecek” deyişinin bize hatırlattığı 49 yıl. Fani vücuduna ve fikirlerine tahammül edemeyenler,mezarında bile rahat yüzü vermediler.

Türkiye,sizi anlamaya dursun. Dünya sizi çoktan kabullenmeye başladı.  Bilim insanları harıl harıl risalelerinizi okuyor,çözüyor,yazıyor ve anlatıyor. Nur mekteb-i  irfanı sırren tenevveret modelinde internet teknolojisinde kalpten kalbe yol buluyor.

Devletlerin,hükümetlerin ya da rejimlerin sınırları/gümrükleri fikirlerinize engel olamıyor artık. Hanesini nur dershanesi yapan milyonlarca talebeniz var. Dünyanın uçsuz bucaksız her yerinde mesajınız var.  “Dört ucunda” klasiği yer küredeki etkinizi ve talebelerinizi tarife az gelir.

İslam dünyası, iman ve hürriyet ilişkisi içinde meşveret ve ortak akıl kavramları ile yüzyılımıza getirdiğiniz reçeteyi çözme aşamasında. Tedavinin uygulama sürecinde.

Kürtleri,Türk ağabeyleri ile bir arada tutacak reçeteyi de 90 yıl önce yazdınız. İdrakten mahrum zevatın ve mercilerin kaderin tokadı ile sizin çizginize bu günlerde gelmeleri,bundan sonrası için sevindirici,ancak geçen zaman açısından bir hüsrandır.
Acemleri, Arapları ve diğer kavimleri,Orta Asya’dan Balkanlara ve Afrika’ya uzanan Osmanlı coğrafyasında  İslami,ilmi,ekonomik,kültürel ve siyasi  beraberliğe  dair İittihad-ı İslam projesi de sizin mihverinizde ilerliyor. Mana dünyasından bahşedilen sünuhat kabili istikbal etütleriniz ve müjdeleriniz tahakkuk ediyor.

İslam dünyasının Hıristiyanlık dünyası ile birlikte “ifsat ve zındıka komiteleri”ne karşı işbirliği fikrinizde makes buldu. Deccalizmin küresel fesadı ve inkarcı görüşleri batı demokrasisi karşısında doğu blokunu ve komünizmi çökertirken, Hazreti İsa’nın şahs-ı manevisi dindar ruhanilerle tezahür etmeye başladı. Bunu nur-u imanla görenler hadiseleri daha farklı yorumlama idrakini sizden öğrendiler.

Müslüman coğrafyanın deccalına karşı yine şahs-ı manevinizin tecessüm etmiş Risale-i Nuru hakim oldu. Süfyanizmin nifak ve israfla iş gören desiseci hali artık deşifre oldu. Adileşti. Kendini muhafaza edemiyor.

Halk,hürriyet kavramını, bireyin hak ve özgürlüklerini, İslam’la şereflenen gerçek meşruiyet ve demokrasi irfanını  yine sizden öğrendi.  Halkın hür iradesinin despot siyaset ve diktacı rejim karşısındaki muvaffakiyeti ve  demokratik tavrı,   yine sizin tefekkür sisteminizle  netice verdi.

Gençleri ve Müslümanları,Bolşevizm karşısında camiye davet ettiniz. Bütün kuvvetinizle buna çalıştınız. Bunda Allah’ın lütfuna mazhar oldunuz. Bu gün camiler tıklım tıklım. Gençlik, eserlerinize daha fazla sarılıyor ve aydınlar sizi keşfetmeye başladılar. Entelektüel okuması olan her münevver  risaleden referans vermeye başladı.

Dinin mukaddesliği ve herkese ait oluşu konusundaki hassasiyetiniz, imtiyazdan kaçınma tavrınız,istismardan uzak hizmet anlayışınız,paraya,siyasete,riyasete mesafeli ve bağımsız hizmet prensipleriniz herkesçe/alemce anlaşılmaya başlandı. Hakkını veremeyenlerin eksik ve kusuru bir yana milyonlarca  mümtaz ve ihlaslı mensuplarınız   vicdanlarının sesiyle  sizi terennüm etmeye devam ediyor.
Aramızdasınız ve yüreğimizdesiniz.  Tasarrufunuz devam ediyor. Maruf-u Kerhi, Abdülkadir-i  Geylani ve Hayat-ı Harrani misali.

Medresetüzzehra idealiniz tahakkuk etti. TRT Şeş, beş  komşu ülkede bölgede sizin mesajlarınızı dillendirme ihtiyacı duydu. Selahattin Üniversitesi Kuzey Irak’ta Arapça-Kürtçe ve Türkçe eğitim veriyor.
Ayrıca Türkiye üniversiteleri Arapça bölümü dışında Kürtçe bölümü açıyorlar. TV ve radyolarla gazeteler,sizin mesajlarınızı ilim ve din beraberliğinde bütün dünyaya  yayıyorlar. Coğrafyasını tarif ettiğiniz medreseniz, fiziki şartları aşarak yer küre üniversitesi oldu.

Binlerce nur talebesi bilim adamı, tefekkürünüzü modern bilim alanları ili birlikte öğrencilerine,topluma ve dünyaya mesaj olarak vermeye başladılar.
Risale-i Nur’un şahs-ı manevisi, yerkürede yüzlerce cemaati sizin şemsiyeniz altında muhafaza ediyor. Ortak noktalarını nazara veren, maksatta birlik ve proje ortaklığı anlamında ihlas ve muhabbet merkezli yakınlaşmaların emareleri de ayrıca bir huzur ve inkişaf vesilesi.
Rahmetle ve minnetle  yad ediyoruz. Allah cennet mekan kılsın.
Şükür ki, ayrılık hasreti  gayrılık getirmedi.

[email protected]

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.