Tam 2 milyar 850 milyon tane

Tam 2 milyar 850 milyon tane

Türkiye İstatistik Kurumu’nun "Kümes Hayvancılığı Üretimi" verilerine göre, yılın ilk iki ayında 2.85 milyar adet yumurta, 167 milyon adet de tavuk üretimi yapıldı.

İki ayda kesilen hindi sayısındaki artış da yüzde 50’yi geçti.

Şubat ayında yumurta üretimi yüzde 1.2 artışla 1 milyar 387 milyon adete çıktı. Buna, Ocak ayında 1 milyar 462 milyon adetlik üretim de eklenince, iki ayda kırılan yumurta sayısı, bir önceki yılın aynı dönemine göre 180 milyon artışla 2 milyar 850 milyon adete çıktı.

HİNDİ ETİNE İLGİ ARTIYOR

Yumurta tüketimindeki artışın yanında, beyaz et tüketimi de hızlı yükseldi. Özellikle hindi etine yönelimdeki artış dikkat çekti. TÜİK verilerine göre, kesilen hindi sayısı Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 38.8, yıllık bazda ise yüzde 56.6 gibi çok yüksek oranda yükseldi. Ocak ayında 277 bin, Şubat ayında ise 322 bin hindi kesildi.

KESİLEN TAVUK AZALDI

İki aylık dönemde kesilen tavukta ise azalma görüldü. Buna göre, geçen yılın ilk iki ayında 171 milyon adet tavuk kesilirken, bu yılın aynı döneminde kesilen tavuk sayısı 4 milyon azalmayla 167 milyona çekildi.

Hindiler de eklenince iki ayda kesilen kümes hayvanı sayısı 168 milyonu buldu. Böylece, iki ayda üretilen hindi eti 6 bin tonu, tavuk etinin miktarı da 284 bin tonu geçti.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.