Talha Uğurluel: Osmanlı'yı anlatan filmlerin senaryoları yanlış

Talha Uğurluel: Osmanlı'yı anlatan filmlerin senaryoları yanlış

Tarihçi yazar Talha Uğurluel: Yapılan filmler, yazılan senaryolar, hayal ürünüdür

Tarihçi yazar Talha Uğurluel, "Çınaraltı Gençlik Söyleşileri" kapsamında, üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. Uğurluel, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Tekirdağ İl Müdürlüğünce, Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenlenen "Benim Tarihim Mukaddes Emanetler" söyleşisine katıldı.

Topkapı Sarayı, Osmanlı sultanlarının Peygamber ve ehlibeyt sevgisi, has odalar ve mukaddes emanetler gibi konulara değinen Uğurluel, gelişen teknolojiyle birlikte Osmanlı'nın gençliğe yanlış aktarıldığını söyledi.
Ecdadı iyi tanımak gerektiğine işaret eden Uğurluel, "Osmanlı'nın şanlı tarihi, gençlerimize çok yanlış anlatıyor. Yapılan filmler, yazılan senaryolar yanlış. Bu durum bizimi içimizi acıtıyor, ecdadımızın kemikleri sızlıyor" ifadelerini kullandı.

Osmanlı'dan kalan eserlerin her aşamasında manevi bir anlam yüklü olduğunu aktaran Uğurluel, "Osmanlı sultanlarının Peygamber ve ehlibeyt sevgisi, inşa edilen eserlerde yaşatılmıştır. Günümüzde bunlara farklı anlamlar yüklenerek, ecdadımız farklı anlatılmaya çalışılmıştır. Bunlar manipülasyondur, bunların aslı astarı yoktur. Yapılan filmler, yazılan senaryolar, hayal ürünüdür. Onun için tarihimizi iyi anlamalı, iyi anlatmalı ve aktarmalıyız. Gençliği yanlış bilgilendirmemeliyiz" değerlendirmesinde bulundu.

Söyleşinin ardından öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Uğurluel, daha sonra okuyucuları için kitaplarını imzaladı.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum