Taksitli harcamalar 2 yıl öncesine döndü'

Taksitli harcamalar 2 yıl öncesine döndü'

Taksitli kredi kartı bakiyesi, bu yılın üçüncü çeyreği itibarıyla 33,8 milyar liraya kadar gerileyerek, iki yıl önceki seviyesine döndü.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) yılın 9 aylık dönemine ilişkin kartlı ödeme verilerini açıkladı.
 
Buna göre, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) taksit düzenlemesinin ardından büyüme hızı yavaşlayan kredi kartlarıyla ödeme tutarı yılın 9 ayında 316 milyar lira oldu.
 
Bu yılın ocak-eylül döneminde kredi kartıyla ödemelerdeki büyüme, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 artış kaydetti. Geçen yılın aynı döneminde kredi kartıyla ödemelerdeki büyüme yüzde 17 düzeyinde olmuştu. Kredi kartlarıyla ödeme tutarının bu yılı 420 milyar liranın üzerinde tamamlaması öngörülüyor.
 
BKM'nin açıkladığı veriler, uzun yıllar maaş kartı, para çekme kartı olarak nitelendirilen ve ağırlıklı olarak ATM'den nakit çekme amacıyla kullanılan banka kartlarının artık ödemelerde de önemli rol üstlendiğini gösteriyor. Bu yılın 9 aylık döneminde banka kartlarının toplam kartlı ödeme adedi içindeki payı yüzde 21'e yükseldi. Bu değer, 2013 yılında yüzde 18 düzeyinde bulunuyordu.
 
Bu yılın ocak-eylül döneminde banka kartlarıyla yapılan ödemeler, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35 artarak 21,7 milyar lira oldu. Geçen yılın aynı döneminde banka kartlarıyla 16 milyar lira ödeme gerçekleştirilmişti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.