Taksim’de demokrasi nöbeti tutanlara her akşam ücretsiz yemek dağıtıyor

Taksim’de demokrasi nöbeti tutanlara her akşam ücretsiz yemek dağıtıyor

Darbe girişiminin ardından sokağa çıkarak iki haftadır demokrasi nöbeti tutan halka destek olmak amacıyla İnanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda Mimar Sinan Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı olan Serdar İnan ücretsiz yemek dağıtıyor.

Taksim meydanında yoğun kalabalıkta yürümek de kolay değil. Meydanda “Ölürüm Türkiye” şarkısı çalıyor. 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşananlar Barkovizyon’dan yansıtılıyor ve gelen insanların elinde hep Türk bayrağı var

 “Her akşam bin 500, iki bin kişiye yemek dağıtıyoruz”

15 Temmuz gecesi gerçekleşen darbeye teşebbüs girişimi sonrasında İstanbul’da demokrasi nöbeti devam ediyor, “Burada iki haftadır nöbetteyiz” diyen Serdar İnan, “İnanlar firmamızın Mimar Sinan diye bir vakfı var. Milli ve muhafazakâr bir nöbet tutulması gerek olay olduğu zaman mutlaka gidip orada yardımlar yapıyoruz. Burada da iki haftadır her akşam bin 500, iki bin kişiye yemek dağıtıyoruz. Taksim her türlü insanımızın olduğu kozmopolit bir yer. Burada Türkiye mozaiği var, çok değişik olaylarla karşılaşıyoruz. Akşama kadar yiyeceği bir kap yemeği bekleyen insanlar var. Bir saat kuyruk bekliyorlar yemeği alıp hızlıca yedikten sonra tekrar kuyruğa giren insanlarımız var. Onlara elimizden geldiği kadar yardım etmek bizleri de bahtiyar ediyor” dedi.

“Taksim’de her kesimi bir arada görüyoruz”

15 Temmuzda Türkiye’nin büyük bir travma yaşadığını ve badire atlattığını söyleyen İnan sözlerine şöyle devam etti;

 “Türkiye bugün dünyada yaşayan 1. 7 milyar müslümanın göz bebeği olan bir ülke, herkes bizi gözlüyor dünyada İslam iki asırdır çok baskı altında bu insanların beklenti içindeki tek ülke Türkiye. Türkiye Osmanlının mirasçısı, Osmanlının neler yaptığını hepimiz biliyoruz. İnşallah bundan sonra da dünyadaki bütün müslüman ülkelerin bir araya gelmesinde kilit taşı olur. Çünkü güzel vatanımızın içindeki her kesimin bir araya gelmesinde önemli bir kilit taşı oldu. Şuan Taksimde de bunu görüyoruz. Çarşaflısından çok modern giyinenine, Suriyelilere, Araplara, Afganlara, Siyahîlere kadar herkes her akşam gelip bizden yemek alıyor. Bu insanların bir araya geldiği beraber aynı sancağın altında aynı geleceği paylaştığı bir yer burası. Gelecekte tarih Taksim meydanındaki bu olayları, 15 Temmuzdaki verdiğimiz şehitlerimizi anacak diye düşünüyoruz.”

“Son olaylardan sonra birbirimizin önemini anladık”

“Her akşam burada halkımıza yemek dağıtmaktan büyük bahtiyarlık duyuyoruz” diyen İnan, “Eşimiz, dostumuz, ahbabımız sıraya girmiş durumda ‘Serdar bana da bir gün yaz’ diye. Sağ olsunlar çok dostumuz var. Bizzat gelip burada iki saat kepçe sallayan arkadaşlarımız var. İnsanların paylaşım yapması çok güzel. Son olaylar insanları birleştirdi. Aslında birbirimizin önemini anladık. Dikkat ediyorum 15 Temmuz’dan sonra trafikte bile insanlar daha fazla hoşgörülü davranmaya başladı. Bunlar hep güzel mesajlardır inşallah hepte devam edecek. Hâkimiyeti milletin olduğu, bu ülkenin kilit taşı olduğunu bütün dünyaya göstereceğiz” dedi.

 

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.