Taksim yeniden planlanacak

Taksim yeniden planlanacak

Taksim Yayalaştırma Projesi'nin iptalinin onanmasının ardından ilk kez konuşan Kadir Topbaş 'İptal edilen alanlarla ilgili meclisimizin yeni planlar yapma süreci ve yetkisi var. Bu alanlarla ilgili yeni planlar yapacağız' ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz Haziran ayında İstanbul 1. İdare Mahkemesi'nin iptal ettiği Taksim Yayalaştırma Projesi'ne İBB ve Kültür ve Turizm Bakanlığı itiraz etmişti. Danıştay 6. Daire'de görülen dava sonucunda İdare Mahkemesi haklı görüldü. Konuyla ilgili ilk kez konuşan İBB Başkanı Kadir Topbaş, kararın belediyeye ulaşmasının ardından hukuki sürecin devam edeceğini söyledi. Topbaş İBB Meclisi'nden oybirliğiyle geçen, STK'larla da mutabakat sağlanarak oluşturulan projenin iptal edilmesine anlam veremediğini söyledi.

ANLAMAK ZOR

Topbaş şöyle devam etti: 'Proje İstanbulluların yetki vererek oluşturduğu İBB Meclisi'nden oy birliğiyle geçmiş, Koruma Kurulu onaylamış, STK'larla mutabakat sağlanmış, inşaatı bitmiş, zemin kaplaması kalmış. Nasıl iptal edilir anlamak zor.' İptal edilen planlarla ilgili plan yapma yetki ve sürecinin olduğunu da kaydeden Topbaş, 'Yanlış varsa yanlışlara ısrar etmeyiz. İptal edilmiş alanlarda yeni planlar yapılması, koruma amaçlı imar planlarının yeniden yapılması gerekir ve yapılacaktır' şeklinde konuştu.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.