Taksim camii, Topçu Kışlası... Sıra Ayasofya'da

Taksim camii, Topçu Kışlası... Sıra Ayasofya'da

Ben sayın başkanıma söylüyorum ‘Cesur olacaksın’ diyorum. Eğer cesur olmazsan biz bu işi başaramayız

Risale Haber-Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Taksim’e cami ve Topçu Kışlası’nın aslına uygun inşası sözlerini yorumlayan Star yazarı Yakup Köse, "Sayın Cumhurbaşkanı, kimsenin ne dediğine bakmadan, sadece Müslüman Anadolu halkının isteği doğrultusunda, üzerindeki tarihî borcu cesurca ödeyeceğinden eminim! İstanbul’un fethinin sembol mescidinin tekrar açılması ilk adımsa, fethin tüm mânâsının toplandığı Ayasofya’nın aslî hüviyetine kavuşturulması da nihai adım olacaktır" dedi.

Rumeli Hisarı'nın içinde yer alan Boğazkesen mescidinin açıldığını hatırlatan Köse, "Sıra Ayasofya'da" başlıklı yazıosında mescidin açıldığı gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul’da Taksim’e cami, Batı’nın tarih boyunca yaptığı katliamların da sergileneceği Topçu Kışlası’nın aslına uygun inşası gibi yeni müjdeler verdiğini söyledi.

CESUR OLACAKSIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, “Ben sayın başkanıma söylüyorum ‘Cesur olacaksın’ diyorum. Eğer cesur olmazsan biz bu işi başaramayız. Adımı atacağız biran önce yürüyeceğiz. Şunlar şöyle demiş bunlar böyle. Bırakın millet ne diyor biz ona bakalım" sözlerini hatırlatan Köse, Ayasofya ile ilgili şöyle yazdı:

"Batıcılar’a rest çekmesi aklıma Ayasofya’yı getirdi! Bu Ramazan Ayasofya’da sahur programı yapılıyor. Televizyondan canlı verilen sahur programı Batı’da pürdikat izleniyor! Yunanistan, gece 3’de konsolosunu Ayasofya’ya göndererek etrafı kolaçan ettirdiğini resmen açıkladı. Bir panik ki sormayın. Hayırdır, bu telaş da neyin nesi? Yoksa, Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in Ayasofya Hitabesi’nde, “Ayasofya açılacak... Öylesine açılacak ki, bu millete iyilik ve kötülük etmişlerin dosyaları da onun mahzenlerinde ele geçecek...” dediği dosyaların bu ülkenin evlatlarının eline geçmesinden mi korkuyorlar? Sahte kahramanların açığa çıkmasından mı çekiniyorlar?

AYASOFYA NİHAİ ADIM

"Sayın Cumhurbaşkanı, kimsenin ne dediğine bakmadan, sadece Müslüman Anadolu halkının isteği doğrultusunda, üzerindeki tarihî borcu cesurca ödeyeceğinden eminim! İstanbul’un fethinin sembol mescidinin tekrar açılması ilk adımsa, fethin tüm mânâsının toplandığı Ayasofya’nın aslî hüviyetine kavuşturulması da nihai adım olacaktır.

ayasofya_banner.jpg

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.