Taksiciler 800 yıllık dua geleneğini yaşatacak

Taksiciler 800 yıllık dua geleneğini yaşatacak

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası'nın (İTEO), hazırladığı proje kapsamında taksiciler, Ahilik duasını okuduktan sonra işe başlayacak.

Ahilik ruhunu yeniden yaşatmak için İTEO tarafından hayata geçirilen proje çerçevesinde, tüm taksi duraklarına Ahilik duası asıldı.

Dua, yarından itibaren sabah namazından sonra radyodan da okunacak.

Proje, Üsküdar Emniyet Taksi Durağı'nda, İTEO Başkanı Yahya Uğur ve çok sayıda taksicinin katılımıyla başlatıldı. Yahya Uğur, Hafız Kemal Aydın tarafından okunan duayı, çerçeve içinde Emniyet Taksi Durağı'na hediye etti.

Uğur, projeye ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, günümüzde Anadolu'nun birçok yerinde halen bazı esnafın, iş yerlerini açmadan önce bir araya gelerek Ahilik duasını okuduğunu ve daha sonra işe başladığını söyledi.

Kendilerinin de bu 800 yıllık geleneği sürdürmek istediklerini dile getiren Uğur, şöyle konuştu:

"İstanbul'daki taksiciler olarak, bu eski geleneği, esnaf teşkilatındaki o güçlü yapıyı tekrar canlandırmak istedik.  Taksici arkadaşlarımız, bundan sonra her gün duraklara astığımız duayı okuyarak işlerine başlayacak.Taksici tabiriyle, 'Altımızdan rüzgar geçiyor', bu nedenle trafik kazaları da ihtimal dahilinde. Biz de Cenabıhakk'a bizi kazadan beladan uzak tutması için dua ediyoruz. Bunun dışında, gerçekten güzel bir gelenek, tüm müşterilerimize ve devletimize de dua etmiş oluyoruz."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.