Taksici ve dolmuşculara da emniyet kemeri zorunluluğu

Taksici ve dolmuşculara da emniyet kemeri zorunluluğu

Emniyet Genel Müdürlüğü, asker, polis, koruma ekipleri ile şehir içinde yolcu taşımacılığı yapan taksi, dolmuş ve otobüs sürücülerine emniyet kemeri takma zorunluluğu getirdi.

Fatih Çakmak/Serdar Açıl'ın haberi:

Emniyet Genel Müdürlüğü, asker, polis, koruma ekipleri ile şehir içinde yolcu taşımacılığı yapan taksi, dolmuş ve otobüs sürücülerine emniyet kemeri takma zorunluluğu getirdi. Motorlu bisiklet ve motosikletler ile elektrikli bisikletlerde, sürücülerin koruma başlığı ve koruma gözlüğü, yolcuların ise koruma başlığı takması zorunlu oldu.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Uygulama ve Denetleme Dairesi Başkanı Hamza Altıntaş, AA muhabirine konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Ticari araç sürücülerinin, güvenlik unsurlarımız, polisimiz, jandarmamızın daha önce emniyet kemeri takma mecburiyeti yoktu. Bu, dünya sağlık örgütü tarafından eleştiriliyordu" dedi.

Cezası 80 lira

Değişiklikle birlikte görevli olsa dahi emniyet kemeri takmayan asker ve polislere, devlet büyüklerinin güvenliğini sağlayan ekiplere, ambulans şoförlerine, şehir içlerinde yolcu taşımacılığı yapan taksi, dolmuş, otobüs sürücülerine Trafik Kanunu'nun 78/1-a maddesi uyarınca 80 TL ceza kesilecek.

Ayrıca, Karayolları Trafik Kanununa göre, emniyet kemeri takmayanlara 15 ceza puanı veriliyor. Düzenlemeyle çeşitli imtiyazlarda ortadan kaldırıldı

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.