Takdir Teşekkür nasıl hesaplanıyor? 2018 Takdir Teşekkür Hesaplama Robotu

Takdir Teşekkür nasıl hesaplanıyor? 2018 Takdir Teşekkür Hesaplama Robotu

İlk dönem 19 Ocak'ta bitiyor. Cuma günü itibari ile öğrenciler ilk dönem sonu karnelerini alacaklar. Bu da Takdir ve Teşekkür Hesaplama işlemini kritik hale getiriyor. Takdir-Teşekkür Hesaplama işlemi nasıl yapılır?

2018 Takdir Teşekkür Hesaplama milyonlarca öğrencinin en çok merak ettiği konuların başında geliyor. 19 Ocak 2018'de okulların ilk dönemi sona erecek. Bu tarih aynı zamanda öğrencilerin ilk dönem sonu karnelerini alması anlamına geliyor. Karnelerin bir diğer önemi de Takdir ve Teşekkür belgesidir. Takdir- Teşekkür, iyi bir eğitim-öğretim yılı geçiren öğrencinin başarı belgeleridir.

Takdir Teşekkür hesaplama nasıl yapılır? sorusunun yanıtı ise okul notlarında saklı olacak. Öğrenciler okullarındaki sınavlara en az diğer sınavlar kadar önem verdi. Bunun karşılığı ise takdir veya teşekkür belgesi olacak.

Takdir Teşekkür Hesaplama nasıl yapılır 2018

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı kurallara göre öğrencilerin başarı belgesi alabilmesi için belli kaideler bulunuyor. Bunlar;

Not ortalaması 70-84.99 olanlar teşekkür belgesi alabilir
Not ortalaması 85.00-100 olanlar takdir belgesi alabilir.
Üst üste 3 defa takdir alanlar ise başarı belgesi ile ödüllendirilir.

Takdir-Teşekkür hesaplama işlemi nasıl yapılır? sorusuna MEB'in verdiği cevap ise şu şekilde;

Bir dersin dönem puanı sınavlardan alınan puanların, performans çalışması puanının/puanlarının, varsa proje puanının, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında okutulan uygulamalı derslerde ayrıca hizmet ve/veya temrin puanlarının aritmetik ortalamasından elde edilen puanın aritmetik ortalaması alınarak belirlenir. İşletmelerde beceri eğitiminde dönem puanı, işletmedeki eğitim süresince öğretmen, usta öğretici veya eğitici personel tarafından temrin, proje, iş, deney ve hizmet değerlendirmesinden verilen puanlar, varsa telafi eğitimi süresince okulda temrin, proje, iş ve hizmetlerden aldıkları puanlar ve alanıyla ilgili yarışmalarda alınan ve işletmeye bildirilen puanların aritmetik ortalamasıdır. Aritmetik ortalama alınırken bölme işlemi virgülden sonra iki basamak yürütülür.

Takdir-Teşekkür Hesaplama Robotu

TAKDİR-TEŞEKKÜR HESAPLAMA 2017 İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum