Tahir Elçi mezarı başında anıldı

Tahir Elçi mezarı başında anıldı

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör saldırısında hayatını kaybeden eski Diyarbakır Baro Başkanı Elçi için ölümünün birinci yılında mezarı başında anma töreni yapıldı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör saldırısı sonucu yaşamını yitiren eski Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, ölümünün birinci yılında mezarı başında anıldı.

Merkez Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığında düzenlenen anma töreninde, mevlit okundu, dua edildi, Elçi'nin mezarına karanfil bırakıldı.

Törene katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Elçi'nin hayatını kaybetmesinden duydukları üzüntüyü dile getirerek, başta eşi olmak üzere tüm sevenlerine başsağlığı diledi.

Elçi'ye değil, onun temsil ettiği değerlere kurşun sıkıldığını ifade eden Ağbaba, "Tahir Elçi barışı, demokrasiyi ve insan haklarını savunuyordu. O gün o sıkılan kurşun sadece Tahir Elçi'nin bedenine değil, bütün bu değerleri savunan insanlara karşı yapıldı. Onun taşıdığı barış bayrağını düşürmeyeceğimizi belirtiyoruz." dedi.

Ağbaba, saldırının faillerinin ortaya çıkarılması için mücadele edeceklerini söyledi.

Törene, Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi, Diyarbakır Barosundan avukatlar, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ve Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.