Tahıl ambarında rekolte sorunu yok

Tahıl ambarında rekolte sorunu yok

Türkiye'nin tahıl ambarı Şanlıurfa'da ürün rekoltesinin beklenen düzeyde olacağı bildirildi.

Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl yağışların ülke genelinde az düştüğünü belirtti.

Sezon başında kuraklık endişesi yaşandığını vurgulayan Kaya, özellikle yağışın bahar mevsiminde etkili olmasının bölgedeki sorunu ortadan kaldırdığını söyledi.

Güneydoğu Anadolu Projesi'yle ovanın sulama imkanına kavuştuğunu anlatan Kaya, şöyle konuştu:
"Kuru tarımın yapıldığı bazı bölgelerde az da olsa sorun var ancak onun dışındaki yerlerde herhangi bir problem görülmüyor. Yani dışarıdan çok büyük bir tehlike olduğu anlatılsa da bu doğru değil. Çünkü biz yeterli yağışı aldık ve ürünler zarar görmedi. Ürün rekoltesinin beklenen düzeyde olacağını tahmin ediyoruz. Pamuk, mısır, mercimek ve buğday veriminde bir düşüş yaşanacağını tahmin etmiyorum."

Tarımda ülke ekonomisine önemli katkı sunduklarını anımsatan Kaya, "Bölgemizde üretilen hububat Türkiye'nin ihtiyacını karşılar" diye konuştu.

- "Yağış ekolojik yetişme dönemine rastladı"

Ziraat Mühendisleri Odası Şanlıurfa Şube Başkanı Ali Rıza Öztürkmen de Şanlıurfa'nın, Konya'dan sonra Türkiye'nin en büyük tahıl ambarı olduğunu söyledi.
Ülke genelindeki kuraklığa dikkat çeken Öztürkmen, bölgedeki yağışın hububatın gelişme dönemine rastlamasının olumsuzluğu önlediğini belirtti.

Pamuk, buğday ve mercimekte problem görülmediğini anlatan Öztürkmen, "Bölgemizde rekoltenin çok fazla düşmeyeceğini tahmin ediyoruz. Bölgemizdeki yağışlar bitkinin ekolojik yetişme dönemine denk geldi. Bu açıdan şanslı bir sezon geçirdik" ifadelerini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.