Tacikistan’da camiler gözetim altında

Tacikistan’da camiler gözetim altında

Tacikistan’da başta başkent Duşanbe olmak üzere birçok şehirde camiler güvenlik kamerası ile donatıldı, 18 yaşından küçüklerin camiye gitmesinin yasak olması sebebiyle Müslümanlar uygulamaya karşı çıkıyor

Tacikistan Din İşleri Komitesi Başkanı Solehjon Zavkiyev Duşanbe’de 51, Tacikistan genelinde ise 365 camiye güvenlik kamerası takıldığını söyledi. Zakiyev ülkedeki tüm camilerin kamera ile donatılacağını belirterek, öncelik olarak büyük camilerde için çalışma yapıldığını söyledi.

Camilerde güvenlik kamerası bulundurulması 2012 yılında Duşanbe Belediye Başkanı  Mehmetsaid Ubaydullayev tarafından gündeme getirilmişti. Kentteki camilere güvenlik kamerası yerleştirilmesi ile ilgili çalışmayı başlatan Ubaydullayev, bu hareketin amacını “emniyetin yanı sıra her türlü olaylara karşı tedbirlerin alınması” olarak açıklamıştı. Tacikistan Başkenti için “güvenli şehir” projesi ile ana cadde ve önemli kamu alanları için de kamera yerleştirme işlemleri yürütülüyor.

Öte yandan Tacikistan yasalarına göre 18 yaş altı vatandaşların camide ibadet etmesi yasak. Bu sebeple Müslümanlar camilere kamera yerleştirilmesine karşı çıkıyor.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.