Tabipler ile aile hekimleri ayda 30 saat bunu yapabilecek

Tabipler ile aile hekimleri ayda 30 saat bunu yapabilecek

Tabipler ile aile hekimleri ayda 30 saat işyeri hekimliği yapabilecek

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ve resmi gazetede yayınlanan kanuna göre, ‘kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan, yöneticilik görevi bulunmayan tabipler ile aile hekimleri’ ayda 30 saat işyeri hekimliği yapabilecek.

6514 Sayılı “Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” 18 Ocak 2014 tarihli 28886 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Mesai saatleri harici iş yeri hekimliği hakkındaki genelgenin yayınlanmasıyla, tabipler ile aile hekimlerine işyeri hekimliği yapabilmelerinin önü açıldı.

Sağlık Müdürlüklerine gönderilen genelgede, kanunun 12. Maddesinin üçüncü fıkrasına, “Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan ve yöneticilik görevi bulunmayan tabipler ile aile hekimleri, kurum ve kuruluşlarındaki çalışma saatleri dışında ve kurumların izniyle aylık 30 saati geçmemek üzere iş yeri hekimliği yapabilir” hükmü ile “Tabipler, iş yeri hekimliği eğitimi alma ve iş yeri hekimliği belgesine sahip olma şartı aranmaksızın 10’dan az işçi çalıştıran az tehlikeli iş yerlerinin iş yeri hekimliği görevini yapabilirler” hükmü eklendiği ifade edildi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.