Suudi televizyonu Bediüzzaman Said Nursi'yi böyle anlattı

Suudi televizyonunda Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri anlatıldı. Bediüzzaman'ın hafızası, kişiliği ve anne babasının özelliklerinin anlatıldığı programda şu bilgiler verildi:

Kaderin güzel tecellilerinden bir tecelliyi Türkiye’de görmekteyiz. Zira Türkiye denince akla abid, salih ve ıslahatçı İmam Bediüzzaman Said Nursi gelir. Bu zatı Orhan Muhammed Ali ‘’Ümmetin Hayatında Kader Kahramanı’’ diye adlandırır.  

Allah Bediüzzaman’dan ebediyyen razı olsun. O, harika bir hafızaya sahipti. Bir hafta içinde "Cem’ul Cevami" kitabının tamamını ezberledi. Bu hali gören Hocaları çok şaşırdı. Bir defasında da dersten sonra talebe arkadaşlarıyla Bediüzzaman arasında bir tartışma çıkar. Talebeler hepsi Bediüzzaman'a birden saldırmak ister, Hocaları hemen müdahale etmek isterse de Bediüzzaman mani olur "Hocalarım! Bu biz talebelerin arasında özel bir durumdur hallederiz" der. Bu söz üzerine Hocalar Bediüzaman’ın bu olgun aklına şaşırır kalır. 

Ama hocalardan birisi bu güçlü hafızanın, kuvvetli zekanın, üstün aklın ve yüce terbiyenin arkasında bir sır olduğunu idrak eder ve bu sırrın kaynağını öğrenmek için Bediüzzaman’ın köyüne gitmeye karar verir. 

Köye vardığında evde olmayan Bediüzzaman’ın babasının gelmesini bekler. Nihayet babası Mirza Efendi ağızı bağlı iki öküz ve iki inekle çıkagelir. Hayvanların ağızlarının bağlanmış oluşuna hayret eden hoca, nedenini sorar. Mirza Efendi “Bizim tarlalarımız uzakta. Hayvanların ağızlarını bağlamasam yolda başkalarının tarlalarından yiyebilirler. Haram yiyen öküzle tarlamı sürmüş, haram yiyen ineğin sütünü içmiş oluruz. Bunun için hayvanların ağzını bağlı tutuyorum” der.

Babanın haram ve helal noktasındaki hassasiyetini gören hoca bu kez anne Nuriye Hanım’ın hassasiyetlerini öğrenmek ister. “Said’i büyütürken siz nelere dikkat ettiniz?” der. Nuriye Hanım, “Said’e anne olacağımı anladığımdan itibaren abdestsiz yere basmadım. Dünyaya geldikten sonra da ona abdestsiz süt vermedim” der. 

İşte Bediüzzaman öyle saliha bir anne ve salih bir babadan meydana gelen bir ağacın meyvesidir. Ahmet bin Hambelin hocası Hallel şöyle der: "Helal yiyen istesede istemesede Allah'a itaat etmiş olur. Haram yiyen ise istesede istemesede Allah’a isyan etmiş olur." Allah! bizim evlatlarımızı helal yiyenlerden eylesin. Amin.

İzlenme: 7061
VİDEOYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
8 Yorum
Benzer Videolar