Suudi halkı Filistin direnişini destekliyor

Suudi halkı Filistin direnişini destekliyor

Suudi Arabistan'da yapılan bir ankette halkın yüzde 95'i Filistinli direnişçileri desteklerken yüzde 51'i Gazze'de yaşananların sorumluluğunu Arap rejimlerine yüklüyor

Suudi Arabistan'da yapılan ankette, halkın yüzde 95'i, Gazze'de yaşanan olaylarla ilgili olarak Filistin direniş gruplarına destek verdi.
 
Suudi Arabistan'daki önde gelen istatistik kurumlarından Rakin tarafından yapılan ve 2 bin kişinin katıldığı anket sonuçları Suudi Arabistanlıların Gazze saldırılarıyla ilgili düşüncelerini ortaya koydu.
 
Anket sonuçlarına göre, Suudi Arabistan halkının yüzde 95'i Filistin direnişini desteklerken, yüzde 82'lik kesim de İsrail'in roketlerle bombalanmasına onay verdi.
Ankette Suudi Arabistanlıların İsrail'in Gazze'ye saldırılarına nasıl yaklaştığı da değerlendirildi. Buna göre, ankete katılanların yüzde 97'si saldırının hiçbir gerekçesi olmadığını düşünürken, yüzde 67'lik kısım İsrail kentlerine yönelik askeri operasyonlara destek verdi.
 
Direniş gruplarına da büyük destek veren Suudi Arabistanlıların yüzde 86'sı Hamas'ı bir direniş hareketi olarak görürken yüzde 4'lük kesim hareketi, Müslüman Kardeşler Teşkilatının (İhvan) bir devamı, yüzde 2'si İran'ın, yüzde 1'i de İsrail’in piyonu olarak gördü.
 
GAZZE'DE YAŞANANLARIN SORUMLUSU ARAP REJİMLERİ
 
Ankete katılanların yüzde 51'i Gazze'de yaşananların sorumluluğunu Arap rejimlerine yüzde 40'ı İsrail'e, yüzde 3'ü Hamas, yüzde 5'i de Batı'ya yükledi.
Ankette katılımcılara Filistin meselesinin çözümüyle ilgili görüşleri soruldu. Katılımcıların yüzde 86'sı sorunun çözümünü, işgalin sonlandırılması ve Yahudilerin vatanlarına döndürülmesinde görürken, yüzde 7'si işgalin sonlandırılması ve Yahudi ile Filistinliler için tek bir devletin kurulmasında gördü.
 
Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.