Suudi Arabistan'dan teröre karşı 'Hadis-i Şerif' çözümü

Suudi Arabistan'dan teröre karşı 'Hadis-i Şerif' çözümü

Zararı en çok İslam Ülkelerine ve Müslümanlara dokunan terör belası pek çok ülkeyi farklı çözümler aramaya itiyor. Kutsal Toprakları içinde barındıran Suudi Arabistan, teröre karşı çözüm için düğmeye bastı.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- İslam dünyasına kan kusturan terör örgütleri konusunda her ülke farklı çözümler arıyor. Suudi Arabistan, terör belasından kurtulmak için çareyi 'Hadis-i Şerfilerde' buldu.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in bizzat verdiği talimata göre ülkede bir Hadis Otoritesi kurulacak ve bu otorite teröre karşı halkı Peygamber Efendimiz'in (s.a.v) sözleri ile bilgilendirecek. Özellikle DEAŞ gibi terör örgütleri Peygamberimizin (s.a.v) hadislerini çarptırarak kendileri için kullanmaya kalkıyor. Bu durumun farkında olan Suudi Arabistan, yapacağı araştırmalar ile DEAŞ'a karşı ilmi bir cephe oluşturmayı amaçlıyor.

Bu konuda başta ABD ve İngiltere olmak üzere medyada Suudi Arabistan ile çıkan terör finansmanı suçlamalarının da önüne geçilmesi hedefleniyor. Geçtiğimiz aylarda İngiltere'de faaliyet gösteren bir düşünce kuruluşunun Suudi Arabistan ile ilgili yazdıkları büyük yankı uyandırmıştı. Alınan kararda bu tür gündemlerin de yeri olduğu konuşuluyor.

Newsweek'in haberine göre Suudi Arabistan'ın Kültür ve Enformasyon Bakanlığı, yeni ortaya çıkan 'Hadis' projesinin nasıl uygulanacağı ve detayları hakkında bilgi vermekten kaçındı. Fakat yaptıkları açıklamada İslamiyet'in ve Hz. Peygamber'in (asm) öğretilerinin dışında herhangi bir metni ortadan kaldırmaya, suça ve teröre teşvik eden her türlü sözün karşısında durmaya çalışacaklarını bildirdi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.