Suudi Arabistan'dan Gazze'ye 500 milyon dolar

Suudi Arabistan'dan Gazze'ye 500 milyon dolar

Suudi Arabistan, Gazze'nin yeniden imarı için 500 milyon dolar yardımda bulunma kararı verdi

Suudi Arabistan, İsrail saldırılarından dolayı büyük hasar gören Gazze'nin yeniden imarı için 500 milyon dolar yardımda bulunma kararı aldı. 
 
Suudi Arabistan'ın yardım vaadini, Filistin'de kurulan uzlaşı hükümetinin Başbakanı Rami el Hamdallah açıkladı. İsrail'in Gazze'ye saldırılarından dolayı son üç yılda meydana gelen zararın 4 milyar dolar civarında olduğu tahmin ediliyor.
 
Suudi Arabistan'ın yardım kararı, 12 Ekim'de Kahire'de yapılması planlanan konferanstan önce geldi. Filistin hükümeti, bu konferansta başka ülkelerin de Gazze'nin yeniden imarı için yardımda bulunmasını bekliyor. Gazze'ye bağışta bulunması beklenen ülkeler şu şekilde sıralanıyor; Türkiye, Katar, AB ülkeleri ve ABD. Hamdallah, yaptığı bir video konferansta, Suudi Arabistan'ın yardım kampanyasını 500 milyon dolarla başlattığını, bundan sonraki süreçte Gazze şeridinin zaman içerisinde yeniden imarı için daha fazla yardımın gelmesini beklediklerini söyledi.
 
İSRAİL SALDIRILARINDA 17 BİN 200 EV TAMAMEN YIKILDI
 
İsrail'in, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye 7 Temmuz'da başlayan ve 26 Ağustos'ta son bulan saldırılarında 2 bin 156 kişi hayatını kaybederken, 11 binden fazla kişi yaralandı, 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkılırken, binlerce bina da zarar gördü.
 
Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.