Suudi Arabistan'dan Gazze için 12 milyon dolar

Suudi Arabistan'dan Gazze için 12 milyon dolar

Suudi Arabistan'ın, Gazze'deki okulların imarı için UNRWA'ya 12 milyon dolar yardımda bulunduğu belirtildi.

Suudi Arabistan'ın, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında yıkılan Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'na (UNRWA) bağlı okulların onarımı için 12 milyon dolar bağışta bulunduğu bildirildi.

UNRWA'dan yapılan yazılı açıklamada, "Suudi Arabistan, 'Kalkınma Fonu' aracılığıyla, İsrail'in saldırılarında yıkılan ve zarar gören okulların inşa ve restoresi için 12 milyon dolar yardım sundu. Gazze'de binlerce Filistinli mültecinin eğitim gördüğü 8 okul, bu yardımdan istifade edecek" ifadelerine yer verildi.
Gazze'deki Eğitim ve Öğretim Bakanlığından daha önce yapılan açıklamada, İsrail'in saldırılarında 535 okul ve eğitim kurumunda meydana gelen hasar nedeniyle eğitim sektörünün 33,16 milyon dolar zarar gördüğü belirtilmişti.
Okullardaki hasara yer verilen açıklamada, 187 devlet okulunda 14,45 milyon dolar, UNRWA'ya bağlı 91 okulda 3 bin 866 milyon dolarlık zarar oluştuğu kaydedilmişti.

İsrail'in, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da başlattığı ve 51 gün süren saldırılarında 2 binden fazla kişi hayatını kaybetmiş, binlerce bina yıkılmış veya hasar görmüştü.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum