Suudi Arabistan, hacı adaylarına elektronik bileklik takacak

Suudi Arabistan, hacı adaylarına elektronik bileklik takacak

Suudi Arabistan, bu yıl hacı adaylarına tüm bilgilerinin bulunduğu elektronik bileklik dağıtmaya hazırlanıyor

Suudi yönetimi, geçen yıl Mina'da şeytan taşlama ibadetini gerçekleştirmek üzere iki ayrı yaya grubunun kesişmesi sonucu yaşanan facianın ardından ek yeni güvenlik tedbirleri almaya hazırlanıyor. Mina’da izdiham sebebiyle 750 hacının öldüğü 900’ünün de yaralandığı trajediden sonra Suudi Arabistan, güvenlik kamera sayısını artırmanın yanı sıra tüm hacı adaylarına elektronik bileklik dağıtacağını duyurdu.

Kutsal mekanların bulunduğu bölgelere binden fazla kamera yerleştireceği belirtilen Arabistan yönetimi, bu şekilde hacı adaylarının tüm hareketlerinin takip edileceğini açıkladı. Böylelikle, herhangi bir aksaklıkta ise görevlilerin zamanında müdahale edeceği belirtiliyor. 

Suudi Arabistan medyasına yer alan haberlere göre, elektronik bileklikte hacı adaylarının kimlik bilgileri, sağlık durumları gibi tüm veriler olacak. Suya karşı dayanıklı olacağı ifade edilen elektronik bileklikte, GPS sisteminin de bulunacağı ifade ediliyor.

Söz konusu elektronik bileklik sayesinde Suudi Arabistan Hac Bakanlığı çalışanlarının yanı sıra, sağlık ekipleri ve güvenlik birimlerinin de hacı adayı hakkında gerekli bilgilere kolayca ulaşabileceği belirtiliyor.

cihan

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.