Suudi Arabistan, Hac ve umre rehberine Kürtçe'yi de ekliyor

Suudi Arabistan, Hac ve umre rehberine Kürtçe'yi de ekliyor

Vakıflar ve Diyanet İşleri Bakanlığı, Irak Kürdistan Bölgesi’nden hac ve umreye gidenler için hazırlanan rehberde artık Kürtçenin de yer alacağını açıkladı

Irak Kürdistan Bölgesi Vakıflar ve Diyanet İşleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Niyaz Şeyh Ragıp başkanlığındaki Hac ve Umre Genel Müdürlüğünden bir heyetin, Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde düzenlenen Hac ve Umre Kongresi’ne katıldığı belirtildi.

Açıklamada, heyetin Hac-Umre rehberine Kürtçe’nin de eklenmesini önerdiği ve Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tevfik er-Rabia’ya tarafından bu önerinin kabul edildiği belirtildi.

Rûdaw’a konuşan Hac ve Umre Genel Müdürü Niyaz Şeyh Ragıp, “Daha önce Kürtçe dışında çoğu dünya dilinde dini talimatlar ve rehber bulunuyordu. Bugün Suudi Hac ve Umre Bakanı ve üst düzey yetkililer konferansta hazır bulunduğunda, talimatlara Kürtçe'nin de eklenmesini istedim. Kürtçe’nin 40 milyon insanın ana dili olduğunu, yüzlerce yıldır Kürtlerin hac için bu ülkeye geldiğini söyledim" dedi.

Şeyh Ragıp, Suudi yetkililerin öneriyi memnuniyetle karşıladığını ve kararın hayata geçirilmesi için önümüzdeki günlerde Kürdistan Bölgesi Hac ve Umre Müdürlüğü ile koordineli olarak çalışma planlandığını söyledi.

Rudaw

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.