Suud yönetimi hatasını kabul etti

Suud yönetimi hatasını kabul etti

Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdülaziz; faturayı Mekke Belediye Başkanı, Mekke Emniyet Müdürü ve hac bakanına kesti. Suudi kral, 3 yetkiliyi de görevinden aldı.

SUUDİ Arabistan’ın Mekke kenti yakınında bulunan Mina’da, Kurban Bayramı’nın birinci günü şeytan taşlamaya giden grupların karşılaşması sonucu yaşanan izdihamda 769 hacın adayının ölümünün ardından önemli bir gelişme yaşandı.

Dünyanın gündemine oturan facia sonrası eleştiri yağmuruna tutulan Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdülaziz, olayla ilgili olarak hac bakanı, Mekke Belediye Başkanı ve Mekke Emniyet Müdürü’nü görevden aldı.

Suudi kral, olayın ardından soruşturma başlatılacağını açıklamıştı. Faciayla ilgili olarak en büyük tepkiyse İran’dan gelmiş, Tahran’da cuma namazı sonrası protesto gösterileri düzenlenmiş, eylemciler olayda ihmali bulunan yetkililer ve kraliyet ailesi’nin yargılanmasını istemişti. Dünyanın dört bir yanından kutsal topraklara giden 2 milyonu aşkın hacı ise veda tavafı olan son tavaflarını da gerçekleştirdi.

‘HİÇBİR MAKUL İZAHI OLAMAZ’

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın geleneksel olarak düzenlediği, ‘Dünya Hac Organizasyon Başkanları Buluşması’nda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, şu ifadeleri kullandı: “Sebebi ne olursa olsun 700’ü aşkın kardeşimizin çiğnenerek ölmesinin hiçbir makul izahı olamaz. Hiçbir kardeşimizi, hiç kimseyi itham etmiyorum. Bütün Müslümanları kastediyorum. Biz Müslümanların insana verdiğimiz değer üzerinde yeniden durması gerekiyor. Müslümanların hacılarını buraya getirmeden önce eğitim üzerinde çok iyi durması gerekiyor. Biz Müslümanların yeniden birbirimize karşı merhamet seferberliği başlatmamız gerekiyor.’’

habertürk

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.