Sütün reçelini yapacaklar

Sütün reçelini yapacaklar

Burdur'da yaklaşık 1 milyon lira yatırımla süt reçelı̇ ı̇mal tesı̇sı̇ kurulacak. Tesiste nihai tüketime yönelik süt reçelinin yanı sıra bisküvi endüstrisinde kullanılmak üzere de pişirilmiş süt reçeli üretilecek.

Hayvancılık ve süt üreticiliği bakımından yoğun faaliyet gösterilen Burdur'da, yaklaşık 1 milyon lira yatırımla süt reçelı̇ ı̇mal tesı̇sı̇ kurulacak. Tesiste nihai tüketime yönelik süt reçelinin yanı sıra bisküvi endüstrisinde kullanılmak üzere de pişirilmiş süt reçeli üretilecek.
 
Neşelı̇ Sütçü Tarım, Hayvancılık, Gıda, İnşaat, Emlak, San. ve Tı̇c. Ltd. Ştı̇, Burdur'un Merkez ilçesı̇ Kışla Mahallesı̇ Organı̇ze Sanayı̇ Bölgesı̇'nde süt reçelı̇ ı̇mal tesı̇sı̇ kurmak için harekete geçti.  
 
Burdur ve çevresi, hayvancılık ve süt üreticiliği bakımından yoğun faaliyet gösterilen bölgeler arasında yer alıyor. Bölgede süt üreticiliği çoğunlukla küçük aile işletmeciliği şeklinde yapılırken, son yıllarda kurulan daha profesyonel çiftliklerde de süt üretimi gerçekleştiriliyor. 
 
Bölgede çiğ sütten tereyağı, peynir, kaşar peyniri ve benzeri süt ürünleri imal eden tesisler bulunurken, süt reçeli imalatı yapan tesis yer almıyor. Proje konusu tesiste nihai tüketime yönelik süt reçelinin yanı sıra bisküvi endüstrisinde kullanılmak üzere de pişirilmiş süt reçeli üretimi de planlanıyor.
 
Projenin faaliyete geçirilmesiyle ilin üretim dinamiklerine ve ekonomisine katkı sağlanması ve çalıştırılacak personel ile istihdama katkıda bulunulması amaçlanıyor.
 
Tesiste, yılda 14 bin 700 ton çiğ süt işlenerek 5 milyon 970 bin kilogram süt reçelinin üretiilmesi planlanıyor. 
 
Ekonomik ömrünün 50 yıl olması planlanlanan tesis, modernizasyon çalışmaları ve teknoloji desteği daha uzun yıllar hizmet verebilecek kapasitede bulunuyor.
 
Proje bedeli 950 bin lira olan tesisin üretim aşamasında 57 kişilik bir ekibin istihdam edilmesi öngörülüyor.  
 
İnşaat aşaması tamamlanan tesis, bin metrekarelik alanda faaliyet gösterecek.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.