Sütte sanayicinin istediği oldu, fiyat aynı kaldı

Sütte sanayicinin istediği oldu, fiyat aynı kaldı

Bir yılı aşkın süredir aynı rakamda seyreden süt fiyatını belirlemek için temmuz ayı başında Ankara'da bir araya gelen sanayicilerle üreticiler anlaşamamıştı.

Bu gelişme üzerine Ulusal Süt Konseyi (USK), çiğ sütte referans fiyatın 30 Eylül 2015'e kadar 1,15 TL olarak devam etmesini kararlaştırdı.

Çiğ süt fiyatlarında sanayicinin istediği oldu. Ulusal Süt Konseyi (USK), çiğ sütte referans fiyatını artırmadı. Konsey, bu haftaki toplantısında çiğ sütte referans fiyatın, 30 Eylül 2015 tarihine kadar 1,15 TL olarak devam etmesini kararlaştırdı.

USK, çiğ sütte referans fiyatını altı ayda bir belirliyor. Son olarak Temmuz 2014'te yapılan toplantıda 1,15 TL olarak belirlenmişti. Bir yılı aşkın süredir aynı rakamda seyreden süt fiyatını belirlemek için temmuz ayı başında Ankara'da bir araya gelen sanayicilerle üretici temsilcileri anlaşamamıştı. Süt üreticileri, maliyetlerin yükselmesini gerekçe göstererek litre başına 10 kuruş zam istemişti. Bu talebe karşı çıkan sanayicilerse iç talepte ve ihracattaki daralma sebebiyle stokların arttığını ileri sürerek, fiyatın aynı kalması, hatta düşürülmesi yönünde görüş belirtmişti. Taraflar uzlaşamadan masadan kalkmış ve fiyat belirlenememişti. Üreticiler, yem başta olmak üzere birçok girdi fiyatının arttığını, çiğ süt fiyatının 14 ay sabit kalmasının büyük zarara yol açacağını ve birçok üreticinin sektörden çekilmesine sebep olacağını söylüyor.

Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.