Sürücü kurslarında kaza tespit tutanağı doldurma da öğretilecek

Sürücü kurslarında kaza tespit tutanağı doldurma da öğretilecek

TOBB Sigorta Eksperleri İcra Komitesi’nin Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde yapmış olduğu girişimler sonucunda, motorlu taşıt sürücüleri kurslarındaki Trafik ve Çevre dersi programına, maddi hasarlı trafik kazası tespit tutanağı düzenleme konusu dahil edild

 Komite Başkanı Yalçın Kaya, yaptığı açıklamada yalnızca maddi hasarla neticelenen trafik kazalarında tarafların, polis çağırmak yerine kendi aralarında tespit tutanağı düzenleyebildiğini belirterek, “Tutanağın nasıl düzenleneceğinin bilinmemesi nedeniyle çeşitli sorunlar yaşanmakta.” dedi.

Maddi hasarlı trafik kazalarında tutanağın, trafik polis veya jandarmasıyla sigorta eksperlerince düzenlenebildiği gibi tarafların kendi arasında da düzenleyebildiğini anlatan Kaya, "Eksperin ve polisin olay yerine gelmesi zaman aldığı için tarafların kendi arasında tutanak düzenlemesi, trafiğin bir an önce açılması ve ilgililerin gereksiz yere meşgul edilmemesi için oldukça önemlidir. Diğer yandan kişiler, tutanağı düzenleyemedikleri için ya polis çağırmakta ya da acentesi veya çevredekilerden yardım talep etmektedir. Bununla birlikte hatalı düzenlenen kaza tespit tutanakları nedeniyle vatandaş, hak kaybına uğrayarak sigorta şirketinden tazminat almada sorun yaşayabilmektedir. Bu çerçevede artık sürücü kurslarında verilecek dersler sayesinde vatandaşımız, ehliyet alırken kaza tespit tutanağının nasıl düzenleneceğini öğrenecek, bekleme ve hak kaybı olmayacak.” şeklinde konuştu.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.