Suruç'ta 15 Bin Suriyeli Sığınmacıya Yardım

Suruç'ta 15 Bin Suriyeli Sığınmacıya Yardım

Yurtiçi ve yurt dışında yaptığı yardım faaliyetleri ile dikkat çeken Kimse Yok mu Derneği, Kobani’den Şanlıurfa Suruç’a sığınan Suriyeli Kürtlere 2 bin koliden oluşan 15 bin kişilik yardım paketi dağıttı.

Suruç’ta taziye evleri ve camilerde barınanlara dağıtılan yardım paketlerinde; kavurma, pilav, patates, pilaki fasulye ve nohuttan oluşan konserveler yer alıyor.
 
Kimse Yok Mu Şanlıurfa Şubesi Başkanı Fevzi Şahin Suriye’de yaşanan sıkıntıların halkı perişan ettiğini ve bu dönemde Türk halkının kardeşlik duyguları ile Suriyeli Kürt kardeşlerine öteden beri sahip çıktığını ifade etti. Şahin, "Suriye’nin kuzeyinde iç savaş nedeniyle IŞİD zulmünden kaçıp Suruç’a sığınan Suriyeli Kürtler için bugün Suruç’tayız. Suruç’ta camii avlularında ve taziye evlerinde gördüğümüz manzara gerçekten içler acısı, inanın bir insan olarak yüreğimiz parçalanıyor. Sadece Suruç çarşı merkezinde bulunan Ahmet Bican Camii'nde 20-25 Suriyeli aileye, en az 150 - 200 camii avlusunda yatıp kalkıyor. Suruç’un nüfusu ise adeta ikiye, üçe katlanmış durumda, adım atacak yer yok. Biz bu savaş mağduru kardeşlerimize konserve halinde tabak ve çatalı içinde olmak üzere kavurma, nohut, fasulye, pilav ve patatesten oluşan 2 bin kolilik ve 15 bin kişilik yardım paketi getirdik. Gerçekten bu insanların burada yemek yapmak için kap kaçakları olmamasının yanı sıra, yemek yapacak zamanları dahi yok. Bizde bugün Kimse Yok mu olarak buradayız. İç savaştan kaçarak Şanlıurfa merkeze sığınan 1500 Suriyeli aileye 3 yıldır Kimse Yok mu olarak zaten yardım dağıtıyorduk." dedi
 
"1 TIR GİYİM 1 TIR AYAKKABI YARDIMIMIZ YOLDA"
 
Öte yandan kış mevsiminin Türkiye'de hissedilmeye başlandığını ifade eden Şahin, "Suriyeli mülteci kardeşlerimiz IŞİD zulmünden Türkiye’ye apar topar kaçtıkları için beraberinde ne bir yatak yorgan ne de kışlık elbiselerini getirdiklerini müşahede ettik. Önümüz kış ve Suruç’a sığınan 160 bine yakın Suriyeli mülteci var. Bu insanların kışta üşümemeleri için bir TIR kışlık elbiseden oluşan giyim, 1 TIR ise kışlık bot’tan oluşan yardım malzemelerini yola çıkardık. İnşallah kurban bayramı öncesi Anadolu insanının himmet ettikleri yardımları savaş mağduru kardeşlerimize ulaştırırız. Kimse Yok Mu Derneği olarak insani yardımlarımız aralıksız sürecektir." diye konuştu.
 
Suriye’den IŞİD tehdidi yüzünden kaçarak yedi çocuğuyla beraber Suruç’ta Ulu Camii avlusuna sığınan Suriyeli Bozan Halil ise, Kimse Yok mu Derneği’nin ailesine yaptığı yardımdan dolayı memnuniyetini dile getirerek,’’ Allah Türkiye ve siz yardım derneklerinden razı olsun. İlk günden bize kapılarınızı ardına kadar açıp, insani yardımlarınızı esirgemediniz. Sizin gibi bir komşu kardeş devlete sahip olduğumuz için ne kadar şükretsek azdır.’’ dedi.
 
Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.