Suruç'a tünel dopingi

Suruç'a tünel dopingi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Şanlıurfa'da, Türkiye'nin en uzun, dünyanın beşinci uzun sulama tüneli olan Suruç Tüneli'nin açılışını yaptı.

UZUNLUĞU 17 KM

Erdoğan, Güney Doğu Anadolu Projesi'nin en önemli projelerinden 17 bin 185 metre uzunluğundaki tünelin tamamlandığını belirterek, 'Dağları delerek bu suya hasret olan topraklar şimdi Suruç Tüneli ile suyu buldu. Bu yılın sonunda bir adım daha atıyoruz, Atatürk Barajı'ndan Suruç Ovası'na su bırakmaya başlıyoruz' dedi.

100 BİN DÖNÜME SU

İçinden TIR'arın geçebileceği 7 metre çapında borulardan oluştuğunu ve adeta bir su otoyolu olduğunu ifade eden Erdoğan, saniyede 90 metreküp suyu Atatürk Barajı'ndan alıp Suruç Ovası'na aktararak 950 bin dönüm araziyi sulayacağı bilgisini verdi. Mürşitpınar sınır kapısındaki sorunun çözüldüğünü ve şu an kapının açık olduğunu, Akçakale sınır kapısındaki sorunla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Erdoğan, Suruç Tüneli'nin pompa sulama tünelleriyle birlikte 2 katrilyona mal olduğunu kaydetti. Projeyle 150 bin kişilik yeni istihdam kapısı açıldı.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.